Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Protestatari de ocazie, aduşi cu autobuzul, la mitingul anti-Băsescu din Piaţa Sfatului

La mitingul organizat de USL, braşovenii nu prea s-au înghesuit, în Piaţa Sfatului, strângându-se în special tineri, care au aşteptat concertele artiştilor de renume anunţaţi la acest protest-concert şi nu pe politicieni şi discursurile lor plictisitoare. Pentru ca Piaţa să fie plină, iar politicienii braşoveni organizatori să facă impresie bună în faţa şefilor din Capitală, la protest au fost mobilizaţi toţi primarii USL din judeţ care au fost obligaţi să aducă şi susţinători.

Aceştia au venit în mod organizat cu autobuze închiriate de la firma Codreanu, unii dintre ei susţinând că au fost şi remuneraţi pentru „efortul depus”. La mitingul de la Braşov au venit şi numeroşi politicieni din Uniune, în frunte cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi preşedinţii consiliilor judeţene din Mureş, Sibiu şi Prahova, care, la rândul lor, au adus susţinători, astfel ca „galeria“ să fie compltă.

După concertul celor de la Vank a venit rândul politicienilor să îşi ţină discursurile, acestea ţinând în jur de o oră, timp în care Piaţa a fost arhiplină, fiind peste 6.000 de persoane. După aceasta, grosul protestatarilor a plecat spre Livada Poştei sau spre Aro Palace, unde autocarele îi aşteptau pentru a-i duce acasă.

Gafa lui Bertzi: „Votaţi NU!“

Aţiunea a început cu un concert susţinut de Ducu Bertzi, care la finalul recitalului a făcut o gafă şi i-a îndemnat pe braşoveni să voteze “NU” la referendum. Cantaretul Ducu Bertzi a fost colaborator al Securităţii, pentru ca nu s-a opus solicitarii ofiterilor de la acea vreme de a-si pune garsoniera in care locuia la dispozitia acestora si nu exista dovada unor presiuni, motiva, la inceputul lunii mai, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) decizia luata in acest sens, potrivit Mediafax.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...