Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Consiliul Local Braşov are echipă completă. Democrat-liberalul Sergiu Chifu, votat în unanimitate

După ce la şedinţa din 6 iulie, Consiliul Local a rămas incomplet, din cauza faptului că fostul viceprimar Adrian Gabor şi-a dat demisia, optând pentru un mandat la Consiliul Judeţean, iar numirea în funcţie a colegului său de partid Mihai Ioniţă a fost dezaprobată de aleşii USL, ieri, în plen s-a făcut o nouă propunere. Astfel, ca urmare a faptului că Ioniţă a ales să-şi dea demisia din această funcţie, PDL l-a desemnat pentru acest post pe următorul de pe lista candidaţilor formaţiunii pentru acest for, respectiv pe Sergiu Marian Chifu (foto dreapta).

Transilvania Motorland rămâne în „analiză“

Acesta a fost votat cu unanimitate de voturi, iar începând de ieri şi-a început activitatea de consilier local. Sergiu Chifu are 36 de ani, este de profesie jurist şi are două fetiţe, de şase, respectiv zece ani. „Sunt convins că voi avea o activitate bună în Consiliul Local şi voi colabora cu restul colegilor“, a precizat Chifu.

Şedinţa de ieri a fost una extraordinară şi s-a desfăşurat fără discuţii în contradictoriu, fiind convocată în special pentru a se aproba proiectele care au fost amânate şedinţa trecută, pe motiv că nu toţi consilierii avuseseră timpul necesar să studieze documentaţia ce stătea la baza respectivelor proiecte. Singurul proiect cu „greutate“, care nu a fost supus aprobării a fost cel al Centrului de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată „Transilvania Motorland“ de la Tărlungeni. Consilieri Christian Macedonschi (FDGR) a solicitat în plen organizare unui referendum local pentru acest proiect, pentru a vedea dacă braşovenii sunt de acord ca Primăria să aloce 12 milioane de la bugetul local, pentru cofinanţarea centrului, sau să se renunţe la acest proiect.

Parcarea din Poiană, în sfârşit aprobată

Un alt proiect, care a fost amânat pe 6 iulie de aleşii locali a fost al parcării multietajate din Poiana Mică. Consilierii au votat, ieri, proiectul cu unanimitate de voturi, singurul amendament fiind că în cazul în care vor fi necesare sume suplimentare pentru derularea proiectului, acestea să fie alocate de la bugetul local doar prin hotărâre de CL. Totodată, primarul George Scripcaru a dat fiecărui consilier câte un dosar cu sinteza proiectelor pe care le are depuse municipalitatea pentru finanţare europeană pe Polul de Creştere Braşov, pentru ca şi cei care sunt la primul mandat să fie puşi în temă cu toate aceste investiţii.  „Am constatat că sunt consilieri noi care nu au avut posibilitatea obţinerii unor detalii despre aceste proiecte. În materialul pe care vi l-am pus la dispoziţie este precizată valoarea eligibilă a fiecărui proiect şi stadiul în care se află. Totodată, la Primărie există toată documentaţia aferentă de la scrierea proiectului şi până în prezent, pentru cei care au unele nelămuriri“, a precizat Scripcaru.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...