Salariile au scăzut la Braşov, în luna mai, cu cinci procente, faţă de 2011

Comparativ cu luna mai 2011, câştigul salarial la Braşov a fost cu 4,92% mai mare, faţă de anul acesta potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică. Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna mai la nivelul judeţului Braşov de 1.406 lei, cu 2,7% mai mic decât în luna precedentă. Şi la nivel naţional câştigul salarial mediu nominal net în luna mai a fost cu 1,48% mai mic decât în luna precedentă.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în industrie şi construcţii (1.536 lei). Câştiguri salariale sub media judeţului s-au înregistrat în ramurile servicii şi comerţ (1.323 lei) şi, respectiv, agricultură, silvicultură şi piscicultură (1.176 lei). Faţă de luna precedentă, câştigul salarial mediu nominal net lunar a scăzut cu 2,70%, iar preţurile de consum au crescut în aceeaşi perioadă cu 0,20%, deci indicele câştigului salarial real a scăzut cu 2,90%.

La nivel naţional, Braşovul stă cel mai bine la salariile din servicii şi comerţ, locul al VII-lea, însă, în agricultură, silvicultură şi pescuit se câştigă destul de prost, judeţul nostru ocupând locul al XIII-lea.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.