Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Filmul turnat de Kevin Costner, în Cheile Râşnoavei, 16 nominalizări la premiile Emmy

Pe platoul de filmare din Cheile Râşnoavei. Foto: Libertatea

Trei cineaști români implicați în producția miniseriei Hatfields & McCoys, care a fost filmată în România, sunt nominalizați la premiile Emmy, unde drama western are șanse de câștig la 16 categorii.

Șerban Porupcă a fost nominalizat la categoria “cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV” (alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black), Adina Bucur a fost nominalizată la categoria “cele mai bune costume pentru o miniserie TV” (alături de Karri Hutchinson), iar Dragoş Stanomir a fost nominalizat la categoria “cel mai bun mixaj de sunet”.

Celelalte nominalizări includ categoriile – cea mai bună miniserie tv, cel mai bun actor într-o miniserie – unde au fost nominalizați Bill Paxton și Kevin Costner, cea mai bună actriță într-un rol secundar dintr-o miniserie – Mare Winningham, cel mai bun actor în rol secundar dintr-o miniserie – Tom Berenger, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun casting, cel mai bun montaj, cele mai bune coafuri și cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun montaj și cel mai bun montaj de sunet.

Miniseria este produsă de History Channel și a fost realizată integral în România, la Studiourile Castel Film. Primul episod, difuzat în data de 28 mai (Memorial Day în SUA) s-a bucurat de un succes neașteptat, cu o audiență de 13,9 milioane de spectatori. În cele 3 episoade, Hatfields & McCoys descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield și McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite. Filmările pentru miniserie au avut loc în 2011, în mare parte la studiourile Castel Film, dar și în localități din județele Argeș și Brașov și s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, timp în care Kevin Costner s-a aflat în România.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...