Casa de Asigurări publică o nouă „listă a ruşinii“. Vedeţi dacă vă regăsiţi printre datornici!

Reprezentanţii instituţiei au pos­tat pe site-ul casbv.ro lista cu 7.352 de acte admi­nis­trative fiscale, respectiv decizii de impunere emise în perioada aprilie-iunie 2012. Oamenii nu vor mai fi înştiinţaţi şi acasă cu privire la această datorie aşa că trebuie să se documenteze pe internet, iar apoi… să stea la coadă la CASJ Braşov.

Pe site-ul instituţiei sunt postate doar numele datornicilor, cu adresa completă şi numărul decizii de impunere, fără a fi menţionată şi suma datorată. Conform anunţului postat de şefii Casei: „Actele adminis­trative fiscale pot fi consultate de titularii acestora la sediul CASJ Braşov. Prezentele acte adminis­tra­tive fiscale se consi­deră comunicate în termen de 15 zile de la data afi­şării anunţului şi pot fi contestate în termen de 45 zile de la data afişării, prezentând documente doveditoare. Dacă aveţi nelămuriri în legătură cu acest anunţ, vă puteţi adresa la ghişeele de la sediul CASJ Braşov (camera 1) sau la numărul de telefon 0268 547.680“. Ceea ce înseamnă că din nou vor fi cozi infernale în faţa CASJ, la care braşovenii de pe „lista ruşinii“ sunt obligaţi să stea.

Click pe anunţul de mai jos pentru a descărca lista publicată pe site-ul casbv.ro

Printre cei peste 7.300 de braşoveni sunt nume sonore, de la şefi de instituţii publice la medici, notari, avocaţi, profesori, la traficanţi de droguri sau condamnaţi pentru omor, conform mytex.ro.

Datornicii nu erau datornici

În iunie 2010, s-a stârnit un scandal imens după CASJ a publicat pe site-ul propriu şi la sediu lista detaliată, cu date personale, a circa 31.000 de presupuşi debitori şi le-a pretins, după cinci ani, sume imense, practic instituţia sancţionându-i pentru că nu au respectat un termen de care oamenii habar nu au avut, asta în cazul în care contribuabilii chiar aveau datorii. De altfel, unii au achitat doar debitul nominal, refuzând să achite penalizările, majorările şi dobânzile de întârziere, care dublau sumele pretinse de Casă. Până la finele anului trecut, cei de pe lista ruşinii au depus la CASJ 1.717 contestaţii ale deciziilor de impunere.

Dintre cei 31.210 de aşa-zişi dator­ni­ci,19.995 (66,19%) au solicitat în scris sau la ghişeu, modificări ale sumelor înscrise în deciziile de impu­ne­re şi/sau au efectuat plata acestor sume, total sau parţial. După multă alergătură pe la diverse instituţii şi mult stres, 16.644 dintre cei de pe listă s-au ales cu confirmarea faptului că nu erau de fapt debitori şi că li s-au anulat sumele înscrise iniţial în dreptul lor, asta ca să traducem limbajul de lemn din fraza „au fost operate corecţii ale sumelor înscrise în deciziile de im­punere, în baza documentelor justi­ficative prezentate”. 9.559 persoane au plătit parţial sau total sumele înscrise în deciziile de impu­ne­re, su­mele încasate totalizând 9,337 mi­lioane de lei. Alţii şi-au căutat dreptatea în instanţă, fiind pe rol aproape 1.000 de procese.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply