USL vrea să „salveze“ Referendumul, cu… datele de la Recensământ

Deputatul democrat-liberal Gabriel Andronache şi-a exprimat  speranţa că în scurt timp Curtea Constituţională a României va invalida referendumul din 29 iulie, iar Parlamentul va lua act de această decizie. Andronache a precizat că la Curtea Constituţională nu poate fi luat în calcul, la momentul emiterii deciziei de invalidare, datele recensământului de anul trecut, respectiv populaţia stabilă a României, aşa cum au tot vehiculat liderii USL, odată cu anunţarea prezenţei slabe la votr. „Asta ar însemna ca tuturor cetăţenilor plecaţi din ţară de mai mult de un an să li se ia dreptul de a vota. În momentul de faţă, liderii USL nu fac altceva decât să tergiverseze lucrurile şi intrarea în normalitate”, a explicat deputatul braşovean.

Circul politic duce la deprecierea leului

Totodată, deputatul Gheorghe Ialomiţianu consideră că premierul Victor Ponta ar trebui „să renunţe la circul politic, pentru că, în caz contrar, moneda naţională se va deprecia în ritm alert”. Ialomiţianu a precizat că instabilitatea politică din ultima perioadă a dus la o depreciere fără precedent a monedei naţionale, care trece prin cea mai neagră perioadă din ultimii 22 de ani. „Această situaţie i-a afectat pe cetăţeni, care au plătit facturile calculate în euro, dar şi-au primit salariile în lei. Trebuie remarcat că după ce s-a anunţat invalidarea referendumului, moneda naţională a început să se aprecieze. Dacă USL nu va înţelege să înceteze cu argumentele în favoarea validării rezultatelor referendumului, leul va reveni la tendinţa descrescătoare”.
La rândul său, senatorul Marian Rasaliu a afirmat că o dată cu invalidarea referendumului, România ar trebui să revină la normalitate: „Cred că ar trebui ca de acum înainte să se acorde o atenţie deosebită demersurilor privind includerea ţării noastre în Spaţiul Schengen”.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.