Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Criza de locuinţe, „rezolvată” la Braşov cu 44 de apartamente amenajate într-un fost internat

Proiectul pentru transformarea vechiului internat de la Liceul de Alimentaţie Publică din Uzina II în bloc de locuinţe sociale începe să prindă contur şi în realitate, fiind iniţiat încă de anul trecut, la propunerea primarului George Scripcaru, dar fondurile au fost obţinute de la Guvern abia în acest an. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că până la finele acestei luni, constructorul se va apuca de treabă, iar cel târziu în primăvara anului viitor, cei 113 beneficiari se vor muta în casă nouă.

O clădire părăsită

Clădirea nu a mai fost utilizată de câţiva ani şi prin modernizarea ei se vor crea locuinţe sociale pentru 44 de familii. Întreaga investiţie este estimată la 4,62 milioane de lei, dine care 3,66 milioane lei provin din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional, iar restul de 74.817 lei din bugetul primăriei sub formă de cofinanţare.
Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţe retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până în 35 de ani sau cei proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II. De asemenea, ar putea fi vizate şi persoane care în prezent locuiesc în condiţii precare.

„Criteriile de atribuire a acestor locuinţe au fost aprobate de Consiliul Local anul trecut, însă, acestea se modifică anual sau la doi ani, în funcţie de nevoile actuale. Problema este că sunt în jur de 2.000 de cereri pentru o locuinţă socială, iar fondul locativ al Primăriei este tot mai mic. Vor trebui găsite şi alte soluţii pentru a rezolva această problemă. Una dintre ele, pe care am propus-o, este construcţia unor blocuri direct de către municipalitate, iar anul acesta sperăm să facem proiectele şi studiile de fezabilitate pentru cel puţin două astfel de imobile”, a precizat Răzvan Popa.

În blocul de pe str. Zizinului vor fi amenajate 38 de apartamente cu două camere şi şase apartamente cu trei camere. Fiecare apartament va dispune de baie proprie, bucătărie, cameră de zi şi unul sau două dormitoare.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...