Dascălii s-au pus cu burta pe carte la Titularizare: 15 de „zece”

Faţă de anul trecut, când nici un candidat nu a reuşit să obţină nota maximă, acum, 15 aspiranţi la un post de dascăl au obţinut zece curat. Cele mai multe note de 10 s-au luat la română, unde a fost şi cea mai mare concurenţă, şi la geografie, 5 respectiv 3 note. La polul opus, există şi patru candidaţi care au predat foaia de examen goală, astfe că au luat nota 1 la examen. Unul dintre ei vine din alt domeniu de activitate şi nu are experienţă la catedră, după cum se arată pe site-ul titularizării. Ceilalţi 3 candidaţi, însă, au ceva ani de experienţă în spate. Unul dintre ei este educator, la grădiniţă, are o experienţă de patru ani şi chiar şi definitivatul, dar a luat doar un 1,2 la examen. Alt candidat are 12 ani vechime, nu are grad, dar a luat doar 1,5 la Religie Ortodoxă. Un alt 1, mai exact 1,65, este a unui învăţător suplinitor, cu 6 ani vechime şi definitivat.

În total, au fost 1.071 de candidaţi înscrişi, însă unii dintre ei nu şi-au mai validat fişele, alţii nu s-au mai prezentat la examene, iar la examenul efectiv au mai venit puţin peste 700 de candidaţi. Dintre aceştia, 85% au luat note peste 5, însă, pentru a ocupa un post titularizabil, candidatul are nevoie de minim 7 şi doar58% dintre cei care au dat examenul au reuşit să ia note de peste 7.

Rezultate mulţumitoare

Totodată, alţi 66 de profesori au luat note cuprinse între 9,99 şi 9. Peste 150 de candidaţi au luat note între 8,99 şi 8.00, iar alţi aproape 170 de candidaţi au luat note cuprinse între 7,99 şi 7.00. Toţi aceştia pot obţine un post titularizabil (respectiv cu contract pe o perioadă nedeterminată) în limita locurilor existente şi în ordinea descrescătoare a notelor. Au fost însă şi 100 de candidaţi care nu au reuşit să atingă „pragul” notei 5 cu tot ce au scris ei pe foile de examen.

Cei care sunt nemulţumiţi de rezultatul obţinut pot face contestaţie până azi, la orele 14.00. Rezultatele finale, in urma contestatiilor, vor fi afişate pe 10 august. Pe 13 august este programată şedinţa publică de repartizare a posturilor titularizabile, iar trei zile mai târziu, cadrele dicatice care au obţinut rezultate mai slabe vor fi şi ele repartizate pe locurile rămase libere.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.