Şoseaua de legătură dintre Triaj şi Tractorul va fi deschisă traficului în noiembrie

Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect mai amplu al municipalităţii de construire a unei noi legături între DN 11 (ieşirea spre  Sf. Gheorghe, Bacău, Buzău) şi DN 13 (ieşirea spre Târgu Mureş), care va reduce distanţa dintre cele două puncte de la 6 la 2 kilometri, pe următorul traseu: str. Hărmanului – noua şosea de legătura prin interiorul fostei platforme Tractorul – str. 13 Decembrie – str. Independenţei – pasaj de la capătul str. Independenţei – b-dul Griviţei (ieşirea spre Tg. Mureş). Noua şosea are o lungime de 2,09 km, câte două benzi pe sens, ce sunt despărţite printr-o zonă verde, pe sub care trec de fapt toate reţelele de utilităţi, dar şi piste de biciclişti şi trotuare. Totodată, vor fi amenajate în total patru sensuri giratorii, dintre care unul la intersecţia cu Hărmanului, aproape finalizat, două pe traseu şi unul la intersecţia cu 13 Decembrie.

Această lucrare era programată a se termina anul viitor, ca şi pasajul Independenţei, însă ambii constructori au reuşit să lucreze într-un ritm alert şi au promis că până la sfârşitul anului se va putea ajunge de pe strada Hărmanului în cartierul Bartolomeu Nord. Întreaga investiţie se cifrează la suma de aproape 31 de milioane de lei, însă contribuţia municipalităţii a fost de doar 2%, restul banilor fiind din fonduri europene.

„Acesta este unul dintre proiectele la care constructorul a reuşit să execute lucrările mai repede decât era prevăzut în grafic şi ne-au fost date asigurări că până la sfârşitul anului se va putea circula pe noul drum. Acest proiect este corelat cu alte proiecte ale Primăriei, respectiv cu construcţia Pasajului Independenţei şi cu dublarea Pasajului Fartec, ambele în lucru, facilitând traficul pe ruta Timiş – Triaj – Tractorul – Bartolomeu – Stupini, a declarat primarul George Scripcaru.

Şi Auchan se apucă de treabă

Şoseaua a fost construită şi ca urmare a planurilor investitorilor care au cumpărat platforma Tractorul de a dezvolta economic zona prin implementarea unor proiecte imobiliare şi comerciale. Primarul George Scripcaru a precizat că reprezentanţii Auchan au solicitat autorizaţie de construcţie şi au început demersurile pentru obţinerea tuturor avizelor în vederea demarării lucrărilor la centrul comercial anunţat de aceştia. Coresi Shopping Center, cum a fost botezat proiectul francezilor, va oferi braşovenilor un hipermarket Auchan cu o suprafaţă de vânzare de 13.000 m² şi o galerie comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 m² . Prioritate la construcţie o va avea hipermarketul, restul galeriilor comerciale urmând să fie finalizate în doi ani.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.