Dimensiunea fraudei electorale de la Referendum, în cifre oficiale

Aproximativ 260 de dosare de fraude electorale au fost deschise de procurori din parchetele din întreaga ţară, iar 10 din acestea sunt cercetate de DNA, conform evz.ro. Anchetele vizează desfăşurarea Referendumului din data de 29 iulie 2012.

Judeţele unde au fost deshise cele mai multe dosare penale sunt cele conduse de membri ai USL. Topul judeţelor cu cele mai multe dosare arată astfel:

34 dosare penale au fost deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova- preşedintele CJ Dolj este USL-istul Ion Prioteasa. Alte 10 dosare penale au fost deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti.

29 dosare penale au fost deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, preşedintele CJ Dâmboviţa este USL-istul Adrian Ţuţuianu. La acestea, în judeţul Dâmboviţa, se adaugă cele18 cauze penale deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti şi încă 18 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.

21 dosare penale de anchete au fost deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria- preşedintele CJ Teleorman este USL-istul Liviu Dragnea. Alte 9 dosare penale de anchete au fost deschise în schimb, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu-Măgurele toto în „parohia” lui Dragnea.

Şi pe rolul unităţilor de parchet de pe raza Curţii de Apel Braşov au fost înregistrate, o serie de astfel de cauze, după cum urmează:

– Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov a fost înregistrat 1 dosar – art. 52 din Legea 3/2000, preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov;

– Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov – 3 cauze – art. 52, 54 din Legea 3/2000 şi art. 250 Cod penal,

– Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea – 3 cauze – art. 52 din Legea 3/2000;

– Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe – 1 dosar – art. 55 din Legea 3/2000, soluţionat cu neînceperea urmăririi penale;

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.