Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

fatzaDa se întoarce, de mâine, pe strada Postăvarului

Începând de mâine şi până duminică, 19 august, iubitorii de artă, cultură urbană, dar şi de distracţie şi jocuri, sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a fatzaDa Street Fest, eveniment care va avea loc pe strada Postăvarului din Braşov şi care se va desfăşura sub tematica “Just kidding”.  Vor fi 3 zile pline de evenimente, de la concerte de chitară şi saxofon, teatru de marionete pentru copii şi teatru pentru adulţi, proiecţii de filme, expoziţii de fotografie şi până la ateliere şi competiţii sportive care îşi vor aştepta participanţii începând cu ora 11.00 şi până la 22.30. Concertele vor începe în fiecare seară de la ora 18. 00 iar duminică, la ora 19.00, va avea loc concertul de lansare a trupei Acustica.

Performance-urile dedicate atât copiilor, cât şi adulţilor, vor avea loc pe întreaga durată a fiecărei zile. La fel şi atelierele de desenat (cretă sau acuarele), de construit căsuţe, cele de design de accesorii, de fotografie, atelierele de reparat obiecte vechi sau cele de pictură pe porţelan. La atelierele de creativitate (origami, reciclare creativă, chitară, jonglerie sau Oraşul ideal, Vrăjim pietre şi Hacky sack) participarea este deschisă începând cu ora 12.00 şi până la 20.00.

Cei mici sunt aşteptaţi duminică, de la ora 16.00, la două reprezentaţii de teatru, iar pentru adulţi organizatorii au pregătit proiecţii de scurt metraje şi câte un film de lung metraj pentru fiecare seară, începând cu ora 21.00: vineri – Medalia de onoare (regia Calin Netzer), sâmbătă – Din dragoste cu cele mai bune intenţii (regia Adrian Sitaru), duminică – Nisipuri (regia Claudiu Mitcu).

Strada Postăvarului vă aşteaptă, aşadar, în acorduri de muzică, cu interpretări de teatru, creativă în ateliere, îmbrăcată în fotografie de artă urbană, arhitectură, portrete, design şi peisaje, dar şi generoasă, cu standurile întinse: accesorii vestimentare, bijuterii, antique-uri, ceramică, porţelan şi mobilier. Organizat sub deviza “etica şi estetica străzii tale”, fatzaDa Street Fest este un proiect socio-cultural de conştientizare şi implicare în procesul de restaurare a zonei istorice din Braşov, prin intermediul artei aduse în stradă. Evenimentul îşi propune să apropie braşovenii unii de alţii şi de instituţiile publice şi locale, spre un efort comun de redare a spaţiului construit celor care îl locuiesc şi de valorizare a patrimoniului.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...