Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Peste 16.000 de braşoveni, în plus pe listele electorale la referendum

Datele privind listele electorale permanente din Braşov au fost transmise la Bucureşti de sâmbătă după amiaza. Prefectul judeţului, Mihai Mohaci, spune însă că mai multe oraşe şi comune din judeţ, toate cu primari din partea PDL, au omis să transmită informaţiile necesare către Instituţia Prefectului.
Este vorba despre edilii din Victoria, Săcele sau Rupea dar şi de cei din  comunele Drăguş, Crizbav şi Homorod, care, potrivit www.bzb.ro, nu au oferit Prefecturii nicio informaţie din cele solicitate.

Totodată Mohaci a amintit că Primăria Braşov a descoperit pe întrg teritoriul municipiului doar două persoane decedate ce apăreau pe listele electorale. Chiar şi aşa, la nivel judeţean, conform datelor centralizate de Prefectură, există în acest moment 16.378 de persoane care au buletine expirate. Or, potrivit deciziei Guvernului, acestea ar trebui scoase din listele electorale permanente. Oricum, cifra persoanelor ce au buletinele expirate este mai mică decât cea oficială de la Biroul de Evidenţă a Persoanelor, unde apar ca având cărţile de identitate expirate încă aproape 1.700 de persoane. Prefectul explică această diferenţă prin faptul primarii anumitor localităţi nu s-au obosit să raporteze Prefecturii datele solicitate. Tot oficial, la nivelul judeţului Braşov, Mohaci spune că după centralizarea datelor doar 135 de persoane decedate ar fi apărut pe listele de vot. Oricum, cifra totală a persoanelor care nu ar fi trebuit să apară pe listele de vor în judeţul Braşov, după renumărarea făcută totuşi parţial, este de 16.908 persoane
Totuşi, spune Mohaci, problema principală nerezolvată rămâne a celor care au rezidenţa în străinătate. „Numai în zona Făgăraş – Victoria, în opinia nostră, şapte – opt mii de oameni sunt plecaţi cu forme definitive în străinătate. Din păcate, nu ni s-au pus nici un fel de date la dispoziţie nici din partea unor primării, dar nici din partea direcţiei consulare”.
În judeţul Braşov, pe listele electorale permanent pentru referendumul din 29 iulie figurau 517.248 de braşoveni cu drept de vot.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...