Transfăgărășanul a fost votat drept cel mai spectaculos drum din lume

Transfăgărășanul a fost votat drept cel mai spectaculos drum din lume, într-un top realizat de site-ul CarsRoute.com. Realizatorii topului spun că șoseaua dintre munți, lungă de 90 de kilometri, te lasă fără suflare, atât din punct de vedere al dificultății traseului, cât și al frumuseții peisajului.

Reprezentanții site-ului au prezentat și istoria acestui drum, realizat între anii 1970 și 1974 la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Inițial folosit pentru uz militar, Transfăgărășanul a ajuns acum unul dintre cele mai căutate trasee de către amatorii de cai putere și senzații tari. Realizatorii emisiunii Top Gear, care au filmat aici o parte dintr-un show, au catalogat și ei Transfăgărășanul drept „cel mai bun drum din lume“. Și asta în ciuda faptului că șoseaua cu doar două benzi, care trece la un moment dat printr-un tunel lung de un kilometru, este deschisă traficului rutier doar câteva luni pe ani, în sezonul rece circulația fiind interzisă din cauza zăpezii ce acoperă carosabilul.

De-a lungul timpului, foarte mulți producători și regizori au ales să filmeze reclame publicitare sau scene de film pe traseul Transfăgărășanului.

Iată ce drumuri intră în Top 15 realizat de siteul CarsRoute.com:

1. Transfagarasan – Romania

2. Stelvio Pass – Italia

3. Lysebotn Road – Norvegia

4. The Jebel Hafeet Mountain Road – UAE

5. Col de Turini – Franța

6. Los Caracoles Pass –între Chile și Argentina

7. San Bernardino Pass –Elveția

8. Guoliang Tunnel Road – China

9. Trollstigen – Norvegia

10. North Yungas “Road of Death” – Bolivia

11. Oberalp Pass – Elveția

12. Atlantic Road – Norvegia

13. Iroha-zaka – Japonia

14. Red Rock Scenic Road – USA

15. The Overseas Highway – Florida

 

 

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply