Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Căminele studenţeşti, clasificate precum hotelurile. Pe Colină va fi cel mai scump

În fiecare an, aproape 5.000 de studenţi solicită un loc în cămin. Cele două complexe studenţeşti, de pe Colină şi Memorandumului, au o capacitate de 4.233 de locuri, astfel că Universitatea Transilvania nu poate onora, decât aproximativ 85% din cereri, studenţii care rămân pe dinafară fiind nevoiţi să caute o altă soluţie.

În acest an, conducerea Universităţii a decis că studenţii nu vor mai plăti aceleaşi taxe de cămin, indiferent de complexul în care stau. Astfel, studenţii bugetaţi care vor sta în căminele 1, 2, 3, 4, 5, 8 şi 9, din complexul Memorandumului, vor plăti 130 de lei, iar dacă sunt studenţi cu taxă vor plăti 190 de lei. Cei care vor sta în căminele 11, 12, 14 şi 15, vor plăti dacă sunt bugetaţi 135 de lei şi cei cui taxă 195 de lei. În căminul 10, din complexul Memorandumului, unde sunt camere de 2 locuri, taxele sunt de 140 lei pentru studentul bugetat şi 200 de lei pentru cel nebugetat. În căminul 16, de pe Colină, unde este cel mai mare confort, studentul bugetat va plăti 145 de lei pe lună, respectiv 205 lei, dacă este nebugetat. Din acest an, studenţii şi-ar putea face şi abonament la cantină.

Ai restanţă, pierzi locul

Ca şi în alţi ani, locuri în cămine se vor acorda în funcţie de anumite criterii, primul fiind rezultatele la învăţătură. Astfel, potrivit prorectorului Daniel Munteanu, studenţii din anii mai mari care vor un loc în cămin trebuie să aibă mai puţin de 3 restanţe. Sesiunea de restanţe se încheie în 9 septembrie, astfel că în perioada 13-19 septembrie, la fiecare facultate în parte se vor întocmi listele cu cei care primesc loc în cămin. Listele le vor putea vedea studenţii în 20 septembrie, la avizierele facultăţilor, la cămine şi pe site-ul Universităţii (unitbv.ro). Studenţii din anii I vor intra pe locurile disponibile, în funcţie de mediile de la admitere.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...