FOTE şi Grădina Zoologică, două obiective puse în pericol, din cauza vitregirii de la finanţare, de Ponta

Primarul George Scripcaru a precizat că nu a primit toţi banii, iar termenele de predare a lucrărilor pentru FOTE 2013 se apropie de final. Acesta consider că guvernanţii ar trebui să se ocupe de chestiunile prioritare, fiindcă anul financiar nu poate fi închis cu restanţe şi este vorba despre restanţe mari, de bani care trebuiau asiguraţi de la bugetul de stat.

Suma acordată de Guvern pentru acţiunile prevăzute a se desfăşura la Braşov uc ocazi FOTE se cifrează la 5,5 milioane de lei şi urmează să fie alocată de la bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar banii vor fi folosiţi pentru amenajarea unui patinoar olimpic în Poiana Braşov.
Primarul George Scripcaru, care este şi preşedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013, a declarat pentru mytex.ro că „am fi vrut ca lucrurile să se deruleze în timp util, dar nu este acoperit tot necesarul”.
De menţionat că deşi mai sunt doar circa patru luni până la startul manifestărilor FOTE 2013, investiţiile sunt realizate în cotă de numai 70%, după cum au arătat şi oficialii sportivi europeni.

În aşteptarea banilo de la Mediu

Totodată,Grădina Zoologică, pe care edilii municipiului au anunţat că o vor inaugura la finalul lui noiembrie, necesită alocarea unei sume de 29,8 milioane de lei, care trebuie să vină prin Administraţia Fondului de Mediu. Dacă banii de la Guvern nu vor mai veni, se va pierde o importantă finanţare nerambursabilă, iar finalizarea investiţiei va mai avea de aşteptat.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply