Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Mircea Băsescu îl suna pe Sorin Blejnar pentru a se interesa de „un prieten”

În rechizitoriul DIICOT Braşov apare o convorbire telefonică înregistrată de către procurori în care fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, şi fratele preşedintelui Mircea Băsescu, vorbeau despre cum poate fi ajutat un prieten al acestuia din urmă, informează România Tv.

Sorin Blejnar a susţinut, într-o intervenţie telefonică la România TV, că prietenul de care vorbeşte Mircea Băsescu nu are niciun fel de legătură cu Fiscul. La rândul lui, Mircea Băsescu a spus că “nu vorbeam despre firme şi afaceri, ci despre un prieten (…) eu nu am făcut niciodată afaceri cu petrol”.

 

Mircea Băsescu: Mircea Băsescu vă deranjează.

Sorin Blejnar: Ştiu, ştiu.

Mircea Băsescu: Ce mai faceţi?

Sorin Blejnar: Pe aici, pe la instituţie, semnez tot felul de hârtii.

Mircea Băsescu: Aşa, tovarăşe, nu ne lăsăm. Dar ca să nu ne pierdem timpu’…

Sorin Blejnar: Să nu ieşim din rutină.

Mircea Băsescu: Da’. Ce facem cu prietenul meu?

Sorin Blejnar: Stăm pe loc tot aşa. Tot cum a fost, aşa rămâne.

Mircea Băsescu: Aoleu! Nasol!

Sorin Blejnar: E mai bine pentru el şi pentru noi! S-au complicat lucrurile!

În data de 1 august, pe numele fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost deschis un dosar de evaziune, la Braşov. În acest caz, el este acuzat că a prejudiciat statul român cu aproximativ 22 milioane lei. Fostul şef ANAF Sorin Blejnar a părăsit sediul DIICOT Braşov, el declarând că a venit să ofere informaţii într-un dosar aflat în cercetare la Braşov, fără a menţiona însă despre ce dosar este vorba, potrivit Mediafax.

Sorin Blejnar, fostul preşedinte al ANAF, este acuzat că, împreună cu Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet, a importat din Polonia 5 milioane de tone de motorină, pe care le-a trecut în acte ca fiind reziduu petrolier, pentru a nu plăti taxele fiscale la import. Ei au comercializat combustilul pe piaţa românească, la preţ fără acciză, prejudiciind astfel statul român cu 22 de milioane de lei. Împotriva celor doi s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. În acest caz, procurorii DIICOT au audiat peste 20 de persoane, cetăţeni români, italieni şi maghiari.

Acest nou dosar penal a fost deschis pe numele lui Blejnar de procurorii DIICOT din Braşov. El a mai fost audiat de procurorii DNA din Bucureşti într-un dosar similar, de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt implicaţi şi alţi oameni de afaceri importanţi din România.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...