Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Monica Macovei: Solicitarea mea în “dosarul Vlase” nu a avut, “din păcate”, niciun efect

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că invocarea implicării sale în ceea ce presa numeşte “dosarul Vlase” face parte dintr-o “campanie de denigrare” şi că solicitarea sa faţă de acest caz nu a avut, “din păcate” niciun efect, potrivit Mediafax. “Folosirea acestui caz, după atâta timp face parte dintr-o campanie de denigrare care a început împotriva mea, nu mă plâng, o să duc pînă la capăt”, a declarat europarlamentarul PDL.

“În toate statele europene, un parlamentar naţional, un europarlamentar sunt obligaţi să dea curs cererilor din partea oamenilor şi să le trimită la autorităţi pe căi legale. Nu am sunat niciun procuror, niciun judecător, nu-l cunosc pe procurorul de la Braşov, toate acestea sunt invenţii şi minciuni. Am acţionat în mod responsabil, socotesc că am făcut foarte bine şi voi face în continuare acelaşi lucru”, a mai declarat europarlamentarul PDL.

Macovei precizat că, “din păcate”, solicitarea sa nu a avut niciun efect, cazul nefiind transferat de la Braşov.

CSM a constatat, pe 22 mai, că Macovei a încercat sa determine PÎCCJ să preia un dosar al procurorului Mihai Negulescu, de la Parchetul Judecătoriei Brasov, ca să fie soluţionat “mai rapid” şi “profesionist”. Negulescu s-a plâns Consiliului că fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a încercat să-i ştirbească independenţa si reputaţia profesională. CSM a constatat că cerinţa eurodeputatului constituie “o ingerinţă în activitatea de urmărire penală, de natură a aduce atingere independenţei şi imparţialităţii procurorului”

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...