Nici o bancă nu a vrut să împrumute Consiliul Judeţean pentru a repara drumurile Braşovului

CJ Braşov a intenţionat să ia un împrumut de 20 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de drumuri judeţene, însă, pentru că perioada de pe care şefii administraţiei judeţene o doreau era de 17 ani, nici o bancă nu a vrut să acorde acest împrumut. Conducerea CJ Braşov vrea acum să lanseze o nou licitaţie în vederea atribuirii contractului de servicii de acordare credit şi să reducă termenul de rambursare a banilor la zece ani. Valoarea estimkată a costurilor cu finanţarea rambursabilă este de peste 11,5 milioane de lei, la o dobândă de 7,86%.

Autorităţile au găsit în sfârşlit o soluţie pentru ca drumul ce traversează comuna Moieciu să fie refăcut, respectiv accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional. În acest sens, este nevoie ca CJ Braşov să încheie un parteneriat cu Primăria Moieciu. Înţelegerea va fi parafată, astăzi, prin adoptarea unei hotărâri de către plenul Consiliului Judeţean. „După realizarea proiectului tehnic şi stabilirea exactă a costurilor acestei investiţii, se va propune cu prioritate alocarea din bugetul judeţului pe 2013, a sumelor necesare pentru cofinanţare”, au precizat reprezentanţii CJ în referatul de specialitate. Drumul judeţean care face de fapt legătura între Moieciu de Sus şi Moieciu de Jos este într-o stare deplorabilă pe mai multe tronsoane, fiind plin de gropi şi de denivelări. Şoseaua este tranzitată în special de turiştii care vin la pensiunile din zonă şi care pleacă acasă cu o imagine destul de proastă despre judeţul nostru.

Comments

comments

One thought on “Nici o bancă nu a vrut să împrumute Consiliul Judeţean pentru a repara drumurile Braşovului

 • Sep 11, 2012 at 9:17 am
  Permalink

  Ca de fiecare data, juristii Consiliului Judetean emana de prostie si incompetenta(mai putin la furat):
  -toate drumurile din zona Moieciu sunt de regula in proprietatea persoanelor fizice; daca nu vor sa ajunga sa faca lucrari pe terenuri particulare, ca in cazul “Olimpia” s.a., atunci va trebui demarata, conform Ordin 245/2008 si Ordin 1549/2008, binecunoscuta actiune de expropriere, la care “specialistii” C.J.Bv. in frunte cu escroaca de Mitarca Maria, un monument de prostie, care s-a ocupat numai in paguba de aeroport, a favorizat impreuna cu presedintele ei, la fel de incompetent, dar penal la hotii, retrocedarea ilegala a unor imobile catre agentia imobiliara “biserica evanghelica, respectiv: maternitatea, Apullum 1-3; au pierdut Rectoratul unde era proprietar “Comunitatea Judetului Brasov”, Biblioreca Judeteana si multe altele.
  Vis a vis de imprumutul de 20 de milioane lei(sau euro?) pentru reabilitare drumuri, s-a dovedit in multe cazuri de curte de conturi cum se fura din acesti bani, fapt pentru care penalii(Cancescu, Grapa, s.a.) au dosare tot mai groase la D.N.A. si D.I.I.C.O.T.Brasov.
  Asteptam cu deosebit interes trimiterea acestor dosare penale in instanta de judecata.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.