Domeniul schiabil din Poiană nu mai are finanţare. Constructorul rămâne cu o gaură de 3,6 milioane de lei

Chiar dacă firma constructoare şi-a terminta treaba, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au decis să mai taie 1,3 milioane de lei, din bugetul de 11,3 milioane de lei, alocat în luna aprilie pentru continuarea lucrărilor la domeniul schiabil din Poiana Braşov. Lucrările avea de fapt o valoare totală de 13,6 milioanne de lei, iar, acum, după ce constrcutorul şi-a terminat treaba,  Primăria Braşov s-a văzut nevoită să achite banii tăiaţi de către minister, însă, din păcate, nu are o sursă de finanţare în acest sens.

Noile investiţii au atras turiştii

Modernizarea şi extinderea dome­niului schiabil din Poiana Braşov au început anul trecut, valoarea investi­ţiilor fiind de peste 120 de milioane de lei. Cea mai mare parte a lucrărilor au fost terminate până în decembrie  2011, astfel că iarna trecută s-a putut schia pe noile pârtii, iar investiţia a avu şi efect, numărul turiştilor crescând considerabil.
Suprafaţa schiabilă din Poiană a crescut cu aproximativ 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de ha. De asemenea, dacă înainte de amenajare lungimea pârtiilor era de 16,40 km, acum a ajuns la 24 de kilometri, iar lăţimea medie a acestora a crescut de la 20 la 45 de metri. A fost extinsă şi capacitatea de trans­port pe cablu, în acest sens fiind realizate două noi instalaţii: una de şase locuri şi una de patru locuri, ceea ce a dublat capacitatea de exploatare a domeniului schiabil, ajungând la peste 8.500 persoane/oră.

Mai trebuie efectuate doar plăţile

„Lucrările la acest obiectiv sunt incluse în infrastructura necesară organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, terme­nul de finalizare fiind luna aceasta. Practic, constructorul şi-a terminat treaba, au fost efectuate verificările în teren, astfel că mai trebuie doar efectuate plăţile. Nu ştiu ce a stat în spatele acestei decizii! Vom vedea ce este de făcut în continuare, pentru că nu este normal ca organizarea unui eveniment important pentru România să se împotmolească pe ultima sută de metri”, a precizat primarul George Scrip­caru, citat de mytex.ro. În aceste condiţii, se pare că proiectul privind extinderea dome­niului schiabil de o manieră care să includă Poiana, Râşnovul şi Predealul nu se mai poate vorbi despre vreo finanţare prea curând.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.