Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Elicopterele Ministerului Apărării Regatului Unit, modernizate de Eurocopter Ghimbav

Eurocopter a lansat, săptămâna trecută, primul elicopter Puma Mk2 modernizat la fabrica din România, acesta fiind primul dintr-o serie de 20 de aparate care aparţin Ministerului Apărării Regatului Unit şi care vor fi modernizate la Ghimbav. „Sunt foarte mîndru că în România pot fi modernizatre elicoptere de acest tip care reprezintă un vîrf mondial de tehnologie. Mă bucur şi îi felicit pe toţi cei care lucrează aici, la Ghimbav. Prin munca lor şi prin rezultatele muncii lor, pe care le-am testat şi eu personal, suntem în primul eşalon al tehnicii mondiale“, a spus Victor Ponta după ce a fost invitat să facă un zbor cu noul elicopter, citat de MonitorulExpres.

Proiect de 300 milioane euro

Contractul de colaborare cu Ministerul Apărării din Marea Britanie, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, prevede modernizarea, pînă la sfîrşitul anului 2014, a 24 de elicoptere Puma, 20 dintre acestea urmînd să fie modernizate la Eurocopter România Ghimbav.

În cei 10 ani de activitate, Eurocopter România a devenit lider mondial în furnizarea de servicii de mentenanţă, revizii şi reparaţii capitale pentru elicoptere. Prin dotările suplimentare majore la nivel de securitate şi de performanţă operaţională acestea vor fi aduse la versiunea Puma Mk2. Modernizarea elicopterelor include: dotarea cu motoare Makila 1A1 “torboshaft“, adăugarea de carlingi de tip “glass cockpit“ ce încorporează sisteme de avionică de ultimă oră şi un sistem de ultimă generaţie de control al zborului. De asemenea, vor mai fi adăugate un sistem securizat de comunicaţii, noi sisteme de protecţie antirachetă şi de protecţie balistică pentru pasageri şi pentru echipaj.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...