Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

RESPONSABILITATE, NU „CIOLAN”!

Populismul de piaţă practicat de oamenii puterii USL-iste, aş spune chiar de mahala uneori, nu aduce nimic bun pentru români. Până acum avem doar politicieni cu privilegii care deplâng poporul, iar insuccesul politic întotdeauna este atri-buit doar celor …din urmă. Fiecare vorbeşte de „o moştenire dezas-truoasă a economiei”, dar nimeni nu face nimic pentru a schimba starea de lucruri.

În afara unui show televizat şi a unui nesfârşit circ politic, guvernul USL nu a produs nimic. Nu se vorbeşte decât de proiecte care urmează să fie puse în aplicare. Dar de proiecte se vorbeşte în România de mai bine de douăzeci de ani! şi nimic concret! Ba da, concretă şi cronici-zantă a devenit doar sărăcirea românilor. Preţurile sunt incontrolabile începând de la benzină, energie, la alimente. În această toamnă cămara ro-mânului este ca niciodată mai săracă. şi nu din cauza secetei; secetă a fost şi în alte ţări ale Europei, dar acolo puterea de cumpărare, în raport cu veniturile, nu a scăzut atât de dramatic, ci din cauza circului politic animat doar de dorinţa de  putere. Desigur, venirea la putere pentru majoritatea, înseamnă doar căpătuire si privilegii. În fapt, de ţară şi români nici nu le pasă!

Privilegiile pe care le au astăzi politicienii trebuie să înceteze, iar deciziile anapoda care au dus la distrugerea economiei naţionale se impune a fi sancţionate penal. Dar nu numai membrii guvernului, ci şi cei din administraţiile locale, instituţiile statului, cât şi  parlamentarii trebuie să fie egali în faţa legii. Declaraţiile poli-tice sunt una, iar faptele penale, altceva. Aici trebuie făcută o dinstincţie foarte clară.

Iată de ce este nevoie de o nouă mentalitate politică! Iată de ce este nevoie de o nouă viziune asupra actului guvernării! FORŢA CIVICĂ  este o soluţie reală şi credibilă! Este pentru prima dată când  societatea civilă se implică într-o formă organizată, structurată. Este pentru prima dată când oamenii care nu au mai făcut politică, vor să se implice în actul de decizie astfel încât agenda cetăţeanului să se reflecte în măsuri legislative imediate, care să schimbe realitatea economică dezas-truoasă în care se află ţara. România are nevoie de conştiinţe politice, de oameni de atitudine, de oameni cu adevărat responsabili faţă de cetăţeni. Singurii care pot opri România de la dezastru sunt numai românii! Votul trebuie să devină un act responsabil şi nu unul formal. Iată de ce spun: aşa nu se mai poate! Nu putem continua la nesfârşit lamentându-ne că forţe străine ne vor răul. Răul cel mai mare vine din lipsa de atitudine, din superficialitate. Conceptul lucrului bine făcut a dispărut, deoarece lipseşte motivaţia muncii. Dar cei care sunt obligaţi să genereze idei, care să unească, să genereze energie, sunt politicienii. Iată de ce afirm, încă o dată, că privilegiile pentru politicieni trebuie să înceteze! Există o vorbă care spune că „peştele de la cap se împute, dar se curăţă de la coadă”. A venit vremea ca acesta să fie curăţat şi de la cap. Răul cel mare vine de sus! De la cei care sunt lipsiţi de viziune şi voinţă, care nu sunt capabili să gândească un program de dezvoltare cu efect imediat, dar şi pe termen lung, generator nu doar de speranţă, ci şi de o schimbare rapidă a nivelului de trai a fiecărui român. La rândul său, românul trebuie să valorifice oportunităţile pe care i le oferă votul şi să aleagă doar omul: omul care îi inspiră încredere, onoare şi onestitate; omul care nu s-a îmbogăţit făcând avere din banii statului.

FORŢA CIVICĂ  dispune de resurse umane competente şi responsabile, de oameni care, prin deciziile lor, pot să asigure o pâine pentru fiecare român!

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...