Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ungurii au, deocamdată, trei candidaţi pentru Parlamentare şi visează la câte un post de deputat şi de senator

UDMR Braşov şi-a desemnat, deocamdată, trei candidaţi pentru alegerile parlamentare:  Kovacs Attila, liderul filialei, Farkas Anna, actual deputat, şi avocatul Cserey Barnabás. Liderii formaţiunii nu au stabilit însă, şi pe ce colegii vor candida aceştia, iar cel mai probabil lista va fi definitivată la mijlocul acestei luni. Kovacs Attila a mai precizat că UDMR va avea candidaţi în toate cele 12 colegii pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Candidaţii celorlalte partide maghiare, invitaţi pe listele UDMR

Liderul UDMR Braşov a precizat că la alegerile parlamentare va avea o concurenţă directă de la celelalte patide maghiare: PCM şi PPMT, dar încă este încrezător că se va ajunge la o colaborare cu acestea, în urma negocierilor la nivel central. „Suntem deschişi ca şi candidaţii din celelalte două partide maghiare să vină pe listele noastre, fiindcă altfel nu vor avea şansa să acceadă în parlament şi să depăşească pragul de 5%. La locale, am fost singurele organizaţii care nu s-au concurat şi am avut de câştigat, fiindcă am obţinut două posturi de consilier local la Braşov, dar şi două de consilier judeţean. Nu cred că poţi fi prieten la alegerile locale şi duşman la parlamentare. Am cerut sprijinul celorlalte partide maghiare şi avem certitudinea că îl vom obţine”, a explicat Kovacs.

Având în vedere numărul de voturi pe care UDMR le obţine în mod tradiţional în judeţul Braşov, Kovacs este sigur că va obţine un post de deputat, dar nu se ştie pe ce colegiu, având în vedere modul în care se face alocarea mandatelor în colegiile care nu sunt câştigate cu o majoritate de 50% plus unul din numărul de voturi. Mai mult, Kovacs crede că UDMR are şansa, pentru prima dată după 1996, să obţină şi un post de senator.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...