Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Absint, duminică la Teatrul Dramatic

Duminică, la Sala mare a Teatrului Sică Alexandrescu, va avea loc piesa „Absint” de Marta Fertacz în regia lui Claudiu Goga. Spectacolul îî va avea ca protagonişti pe Iulia Popescu, Viorica Geantă Chelbea, Mihai Bica, Marius Cordoş, Demis Muraru, Ciprian Mistreanu.

Piesa de teatru va începe la ora 19.00, preţul biletelor fiind de 15 lei şi10 lei  redus pentru elevi şi studenţi.

 

Absintul este o băutură alcoolică tare. Deoarece s-a constatat că în urma consumului de absint creşte agresivitatea, putând duce până la crimă, şi se poate ajunge chiar la o stare de nebunie, producţia şi consumul de absint au fost interzise.

Piesa face o vivisecţie a unei crize de identitate, criză a unei generaţii crescută în stereotipia de gândire impusă de comunism şi aruncată în haosul unei lumi ce încă se caută, şi care amputează suflete, prin agresivitate şi incoerenţă.

Prinsă claustrofob între pereţii unui trecut strivitor, prin opacitate, şi al unui viitor la fel de strivitor, prin lipsă de orizont, eroina alege căderea liberă, aruncarea în gol. O pedeapsă pentru neputinţa celorlalţi, dar, mai ales, o pedeapsă pentru propria neputinţă.

Eliberarea nu vine de niciunde şi nicicum, nici măcar din moarte. Pata roşie pe rochia albă de mireasă – gestul suicid are loc în ziua nunţii – este metafora ce defineşte existenţa unei generaţii întregi.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...