Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Mihai Răzvan Ungureanu: „Braşovul merită să fie reprezentat în Parlament de un partid de centru-dreapta”

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a sosit la finele acestei săptămâni la Braşov pentru a lansa oficial filiala locală a partidului, dar şi pentru a participa la Liga Aleşilor Locali a PDL, din Poiană. Scopul întâlnirii cu democrat-liberalii a fost acela ca împreună cu partenerii din Alianţa România Dreaptă (ARD), să înceapă să pună la punct  campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. „Braşovul merită să fie reprezentat în Parlament de un partid de centru-dreapta, care se doreşte a fi puternic. Sperăm să ne regăsim în Parlament, să facem proba unei viziuni de administrare în care să nu se regăsească jocurile politice, aşa cum se întâmplă acum”, a subliniat Ungureanu.

Liste definitive pe 8 octombrie

Acesta a mai precizat că lista candidaţilor ARD va fi definitivată până pe 8 octombrie, iar la Braşov, partidul său ar urma să aibă, în cadrul Alianţei România Dreaptă, cel puţin un candidat, însă cu mari şanse de a accede în Parlament, respectiv pe liderul formaţiunii braşovene, Dumitru Puchianu. „Inamicul nostru principal nu este USL, ci timpul, aşa că vrem să definitivăm aceste liste, împreună cu celelate două partide partenere, cât mai repede, pentru ca apoi să dăm ocazia Comisiei de etică să verifice candidaţii, iar pe 15 octombrie listele să fie depuse pentru candidatură”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Până când listele nu sunt definitivate, nu vor fi date publicităţii, a mai ţinut să sublinieze fostul premier.

Acesta crede că Alianţa va obţine un rezultat foarte bun, la nivelul judeţului Braşov. „Nu ne luăm după sondaje, fiindcă aceste sunt doar o poză a momentului. Oricum, Aianţa România Dreaptă este într-o dinamică pozitivă, în timp ce pentru USL este negativă. Avem şansa de a creşte pe seama alegătorilor dezamăgiţi de actuala guvernare şi a electoratului care, în general, se mobilizează greu la vot, indiferent de preferinţele politice. Actualul Guvern nu se ocupă de guvernare, ci joacă o ţară întreagă la risc”, este de părere Mihai Răzvan Ungurean.

Guvernul Ponta, un Guvern habarnist

El a criticat actualul Executiv, despre care a declarat că este guvernul cu cele mai multe schimbări, „pe motive de fals în biografie, incompetenţă şi incompatibilitate”. Acesta a mai spus că pe seama celor întâmplate în ultimele trei-patru luni, nu sunt puţine vocile din afara ţării, care spun că România nu trebuia să intre în Uniunea Europeană, însă România, ca ţară modernă nu trebuie să funcţioneze decât în cadrul Uniunii Europene.

„Premierul Victor Ponta nu este stăpân pe Guvernul său. Nu trebuie să fii inteligent ca să ai un guvern în funcţiune, să îţi alegi oamenii de la bun început. Victor Ponta nu are habar ce Guvern funcţionează sub autoritatea sa. Dacă ar avea, nu s-ar fi scuzat dramatic şi ipocrit că nu ştie ce se întâmplă la Ministerul de Finanţe cu noua impozitare, de exemplu. Atâta timp cât a fost ales acea în această funcţie şi trăieşte şi din impozitele şi taxele plătite de mine, îi pot cere să mă reprezinte”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu. El este de părere că: „România are un mare nenoroc, acela de a-l avea pe Victor Ponta ca prim-ministru”.

Forţa Civică, deschisă la colaborare

În ceea ce priveşte cooptarea de noi membri, fostul premier a precizat că uşa este deschisă şi pentru cei din celelate partide, care şi-au dat seama că respectiva formaţiune nu îi mai reprezintă şi care sunt corecţi. „Îi primesc cu mare drag pe cei oneşti din PNL, care mi-au împărtăşit faptul că nu înţeleg de ce  PNL a luat un asemenea curs alături de PSD. Sunt organizaţii întregi de tineri care au venit spre Forţa Civică, ceea ce spune foarte multe. Şi eu am fost liberal şi nu are cum să nu îmi pară rău de ceea ce se întâmplă acum cu această formaţiune”, a explicat Ungureanu.

În ceea ce priveşte organizaţia de la Braşov, Mihai Răzvan Ungureanu a mărturisit că este foarte bucuros că l-a putut convinge pe Dumitru Puchianu să adere la această formaţiune: „Ne cunoaştem de ceva vreme şi sper să îl văd pe domnul Puchianu în Parlament. Organizaţiei de la Braşov nu pot să îi cer decât să crească şi să se întărească”. Dumitru Puchianu consideră că într-un an, Forţa Civică va fi poate cel mai puternic partid din Braşov.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...