Unde găseşti cele mai ieftine apartamente noi din Braşov

Preţurile solicitate pentru apartamentele noi scoase la vânzare au înregistrat o scădere cu 6,3% de la începutul anului, până la 1.377 de euro, potrivit unei analize a imobiliare.ro. Potrivit aceleiaşi surse, în această perioadă, cu 50.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament nou cu trei camere în oricare din marile oraşe din ţară.

Cele mai ieftine apartamente noi cu două camere din Braşov pot fi găsite în zonele Tractorul, Bartolomeu sau zona Noua. În aceste cartiere, preţurile pentru o astfel de locuinţă cu o suprafaţă medie de 40 mp încep de la 34.000 – 35.000 de euro. În ceea ce priveşte unităţile cu trei camere, cele mai accesibile oferte se întâlnesc în zonele Gării, Avantgarden şi Tractorul, unde, pentru suprafeţe ce pornesc de la 60 mp, ofertele încep de la 45.000 – 50.000 de euro.

„În Bucureşti, preţul solicitat pentru apartamentele noi este, în medie, cu 23% mai mare decât cel al apartamentelor vechi. Diferenţele variază în funcţie de numărul de camere: de exemplu, preţul locuinţelor noi cu două camere e cu 17% mai mare decât cel al unităţilor locative din blocurile vechi, în vreme ce locuinţele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decât cele vechi. Însă în zonele periferice, se pot întâlni cazuri în care locuinţele din blocurile vechi au preţuri mai mari decât cele noi”, potrivit lui Dorel Niţă, de la imobiliare.ro.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply