Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Berea Ciucaş a crescut vânzările celui mai mare producător de bere din lume

Volumul vânzărilor de bere ale SABMiller în România a crescut cu 25% în primul semestru al anului fiscal, perioada aprilie-septembrie, avansul fiind susţinut de brandul mai ieftin Ciucaş, dar şi de efectul de bază determinat de rezultatele slabe din perioada similară a anului trecut.

„În România, evoluţia solidă a noului produs PET al brandului mai ieftin Ciucaş şi efectul ciclic al bazei slabe de comparaţie din anul anterior au condus la o creştere a volumului de 25%”, se arată într-un raport al grupului (care este considerat cel mai mare producător de bere din lume), din care face parte şi Ursus Breweries, care deţine brandul Ciucaş.

În primul semestru al anului fiscal anterior, volumul vânzărilor de bere ale SABMiller în România a scăzut cu 8%, din cauza mediului economic dificil şi a măsurilor de austeritate care au avut impact asupra consumului, dar şi a concurenţei intense de pe piaţă, a anunţat producătorul la momentul respectiv.

8%, creşterea pe Europa

SABMiller este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga. În Europa, volumul vânzărilor a avansat cu 8%, excluzând impactul achiziţiilor şi renunţărilor la operaţiuni, ca urmare a unor reduceri selective de preţ şi a succesului brandurilor ieftine.

Grupul a avut un avans de 10% în Polonia, datorat în parte şi efectului organizării Euro 2012. În Cehia, SABMiller a crescut cu 2%, iar în Marea Britanie cu 5%. Evoluţia pozitivă a fost redusă pe majoritatea pieţelor europene, se arată în raport.

La nivel global, volumul vânzărilor SABMiller a urcat în primul semestru fiscal cu 4%, în timp ce pe segmentul băuturilor răcoritoare, avansul a fost de 6%.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...