Ziua Armatei in Brasov

Cu ocazia Zilei Armatei Române, în Braşov sînt organizate mai multe ceremonii, expoziţii de tehnică militară şi demonstraţii.

Ofiţerii de la Brigada 2 Vînători de Munte „Sarmizegetusa” şi celelelalte unităţi militare din Garnizoana Braşov vor povesti astăzi copiilor istoria zilei de 25 octombrie 1944, în cadrul proiectului naţional „Ziua Armatei României în şcoli”. Elevii de liceu din mai multe localităţi ale judeţului Braşov au putut afla încă de ieri şi întîmplări din zilele noastre, petrecute în timpul misiunilor externe ale soldaţilor braşoveni, iar cei interesaţi de o carieră în domeniul armelor pot descoperi şi ce oportunităţi au pentru a-şi împlini visul.

Astăzi, la ora 13,00, pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, braşovenii vor putea admira maşini de luptă şi echipamente militare care intră în dotarea armatei române, informează Monitorul Expres.

Joi, 25 octombrie, vor avea loc trei ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori şi de evocare a momentului aniversar: la Cimitirul Eroilor din Şprenghi, începând cu ora 10,00, în Piaţa Sfatului din Braşov, la ora 12,00 şi la monumentul din Săcele, la ora 10,00. Pentru că este o sărbătoare a forţelor militare, vom avea ocazia să vedem şi defilarea gărzii de onoare a Brigăzii 2 Vînători de Munte „Sarmizegetusa”, ceremonia de depunere a jurămîntului de către studenţii anului I de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, exerciţii demonstrative şi un concert al muzicii militare a Academiei. Iar seara, ca în fiecare an, vom putea admira spectacolul torţelor, într-un marş nocturn de la Cimitirul Eroilor din Şprenghi pînă la sediul unităţii din zona fostului cinema Patria.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.