Ungureanu așteaptă ca PNL să-și revină din derivă

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu spune că alianţa îşi doreşte ca „PNL să revină acolo unde îi este locul, adică la jumătatea de centru-dreapta a spectrului politic” şi a arătat că este „convins că PNL îşi va regăsi tăria pentru a ieşi din deriva politică în care se află în acest moment”.

După 9 decembrie, „jocul politic este deschis”

Mihai Răzvan Ungureanu a fost întrebat despre o posibilă alianţă ARD cu PNL. „Nu discutăm în momentul de faţă la nivelul conducerii alianţei despre viitoarea politică de alianţe sau cel puţin de existenţa unei politici de alianţe pe durata campaniei electorale. Ne concentrăm în formula pe care o cunoaşteţi, Forţa Civică, PDL, PNŢCD pentru a câştiga campania electorală şi alegerile din 9 decembrie. Ce urmează după 9 decembrie este evident o altă poveste şi jocul politic este deschis”, a precizat Ungureanu.

Colaborare cu PNL, dar nu cu actual conducere

Întrebat cu cine sunt dispuși politicienii din ARD să încheie alianțe politice pentru a forma majoritatea după alegerile din 9 decembrie, Ungureanu a arătat că politica de alianțe nu a fost stabilită încă și că despre acest lucru se va discuta după campania electorală. Ungureanu a mai răspuns ca în acest moment singurul partid la care se gândește este PNL, dar nu cu actuala conducere. „Mă gândesc foarte serios la felul în care am putea închega o cooperare politică cu Partidul Național Liberal. Mai departe, fantezia mea în momentul acesta nu merge”, a spus Ungureanu.

„Îmi dau seama cât de mare este tensiunea în interiorul PNL”

Ungureanu a mai spus că, în opinia sa, actuala conducere a PNL „şi-a dovedit de mult incapacitatea de a conduce un partid de pretenţiile şi de exigenţele legitime pe care le are”. „Sunt pe de altă parte convins că sunt mulţi membri ai conducerii centrale şi locale ai PNL care ştiu foarte bine cât de dificilă este poziţia pe care PNL o are alături de PSD în interiorul USL. Tot aşa cum îmi dau seama cât de mare este tensiunea în interiorul PNL în acest moment din cauza felului în care au fost alcătuite listele de candidaţi”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply