Vezi aici care sunt drumurile din Braşov ce pot fi închise la prima ninsoare mai serioasă

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor implicaţi să realizeze o hartă a drumurilor de regulă blocate la ninsori puternice, care să fie transmisă autorităţilor locale şi prezentată public populaţiei, şi să oprească circulaţia auto la semne foarte clare de înzăpezire, în special pentru camioane. El a cerut ca circulaţia auto să nu mai fie oprită doar după ce sunt înregistrate probleme cu zăpada, ci încă de la primele semne de înzăpezire, chiar dacă o astfel de măsură îi va nemulţumi pe şoferi.

Şeful Guvernului a spus că este necesară o discuţie pe această temă cu reprezentanţii Uniunii Transportatorilor şi că se aşteaptă ca aceştia să îi explice ce pierderi vor suferi, dar a insistat că circulaţia auto va trebui oprită în astfel de cazuri deoarece cele mai mari probleme sunt provocate de traficul greu. „Dacă avem semnale foarte clare, trebuie oprită circulaţia, chiar dacă unii oameni vor fi supăraţi, că de ce nu-i lăsăm să plece pe drum când începe ninsoarea. Eu vă dau autoritatea să închideţi acele drumuri, în special pentru camioane, pentru că maşinile mici mai le împing oamenii, le mai scoatem mai uşor, dar când este vorba de camioane se blochează pentru zile în şir. Oamenii o să fie nemulţumiţi dacă nu-i mai lăsaţi să iasă din oraş sau să plece, dar decât să iasă să îngheţe pe drum şi să umblăm după ei să-i scoatem din zăpadă, vă cer să luaţi aceste măsuri chiar uneori impopulare. Pe cei cu TIR-urile nu-i mai scoatem până la deszăpezire, deci ori închidem, ori redirijăm. O să se supere, o să protesteze, dar decât să stea în zăpadă, asta e. Daţi vina pe mine, nu mă mai votează şoferii de TIR, asta-i viaţa. La fel să discutăm din timp şi cu CFR-ul, nu cu naşii ăia care au treabă acum, dar n-aş vrea să se mai întâmple în secolul 21 să aud de trenuri care stau două-trei zile în câmpie”, a spus Ponta.

Braşovul, izolat de restul ţării?

În judeţul Braşov, cu risc de înzăpezire sunt drumurile na­ţio­nale care fac legătura între muni­ci­piul reşedinţă de judeţ şi Făgăraş, Rupea, Băile Tuşnad, Târgu Se­cuiesc şi Întorsura Buzăului, respectiv aproape toate căile de legătură cu restul ţării. În aceeaşi situaţie este DN 73, pe porţiunea Bran-Rucăr. În schimb, DN 1, pe porţiunea Braşov-Predeal şi DN 73, pe porţiunea Braşov – Bran, nu prezintă risc ridicat de înzăpezire. Premierul a mai cerut ca utilajele de deszăpezire să fie deja pregătite, adăugând că la Ministerul Transporturilor va funcţiona începând de marţi un comandament de iarnă, care îşi va înceta activitatea în primăvară.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.