Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Baza de sărituri cu schiurile de la Râşnov, lăudată de şeful Federaţiei Internaţionale de Schi

Campionatele Internaţionale de sărituri cu schiurile ale României au fost urmărite şi de Walter Hofer, directorul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) pentru competiţiile de sărituri cu schiurile. Oficialul FIS a fost încântat de complexul cu patru trambuline de pe Valea Cărbunării. „Pentru FIS este extrem de important ca în cât mai multe ţări să existe asemenea baze, iar România stă acum între state cu nume mari în acest fenomen. Imediat după Jocurile Olimpice de la Soci, la Râşnov va avea loc o etapă de Cupă Mondială a fetelor şi vă promit că toate medaliatele din Rusia se vor prezenta la start. Am văzut o trambulină normală (K 90) la cele mai înalte standarde. Pentru moment, este O.K. Acum trebuie să aşteptaţi câţiva ani, să vedeţi care este impactul. Când va veni vremea, am putea gândi şi construirea unei trambuline mari (K 120). Este posibil ca în viitor această bază să intre în calendarul Cupei Mondiale a băieţilor. Putem organiza o asemenea întrecere pe o trambulină normală. Nu vreau să mă hazardez să spun un an, dar totul e posibil”, a precizat Walter Hofer citat de mytex.ro.

Bază şi sportivi de top

Despre potenţialul săritorilor din România, Walter Hofer a precizat că: „tot ce am văzut la Râşnov este la cel mai înalt standard. Baza se poate compara cu oricare alta din lume. Pentru FIS, promovarea acestei discipline în ţările din Est este o prioritate. Personal, văd România alături de state ca Cehia, Polonia sau Slovenia. Sportivii de acolo au ajuns în top şi sunt sigur că în scurt timp, spun maximum trei ani, şi un român va fi printre cei mai buni 10 din lume”.

Tribuna de K90, aproape de final

Nu în ultimul, rând, primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea a declarat că lucrările la trambulina de K 90 sunt pe ultima sută de metri. „Cred că în aproximativ o lună de zile, şi trambulina de K 90 va fi finalizată în felul acesta putem să organizăm şi pe viitor competiţii de talie internaţională. Una dintre ele va fi chiar în ianuarie. Vom avea o etapă în cadrul Calendarului FIS, pentru ca-n februarie să avem FOTE”, a precizat edilul de la Râşnov. În ceea ce priveşte baza, încă mai sunt aspecte care trebuie finalizate. Spre exemplu construirea unor tribune, partea de vestiare, precum şi alte lucrări auxiliare.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...