Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Candidaţii USL prezentaţi oficial. Promisiunile acestora: sprijin petru aeroport şi spital

USL şi-a prezentat cei 12 candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, official, într-o conferinţă de presă, după ce pe listele Alianţei au apărut şi numele fostului premier Petre Roman, dar şi a lui Daniel Zamfir, care a venit de la Bucureşti şi este un persoanj necunoscut pentru braşoveni.

Prezent la conferinţă, Aristotel Căncescu a spus că îşi doreşte ca toţi cei 12 candidaţi ai USL să câştige, dar le-a solicitat acestora să sprijine în viitorul Parlament proiectele importante ale judeţului, respectiv realizarea aeroportului de la Ghimbav sau a spitalului de la Hărman. Preşedintele PNL Braşov a prezentat candidaţii liberali din cadrul USL Braşov.

Petre Roman, un candidat lăudat de lideri

Căncescu l-a definit pe Roman drept un om „cultivat, educat, ce nu a fost implicat în scandaluri de corupţie” şi a cărui imagine publică va aduce beneficii alianţei social liberale la Braşov. La rândul său, preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă a spus că este convins că „Petre Roman se va integra în echipa de la Braşov”. În altă ordine de idei, Niţă a declarat, ca şi aliatul său Căncescu, că „avem şanse să câştigăm toate colegiile. De aceea trebuie să ne angajăm la lucruri pe care le putem face”. El a spus că viitoarea guvernare USL trebuie să asigure o creştere economică de 4,5%, iar prin impunerea unei discipline fiscale să se asigure un deficit comercial de 0,5%. Totodată, potrivit acestuia, USL va trebui să acorde mai multă atenţie agriculturii.

Căncescu, la finalul carierei politice

„Astăzi s-au promis şapte aeroporturi şi şapte spitale. Trebuie şi este suficient să facem un aeroport, şi cred că având sprijinul viitorilor parlamentari îl vom face. De altfel, şi domnul Constantin Niţă a promis că mă va sprijini. Totodată, voi solicita viitoarei guvernări modificarea legislaţiei care permite oricărui nebun să blocheze investiţii vitale, precum cea de la aeroport. În ceea ce priveşte spitalul, nu cred că se poate aduce investitori străini. Dar noi trebuie să ne gândim la sănătatea românilor. Conform unor studii, în România, 60% din pacienţii care mor în spitale, în occident ar fi putut fi salvaţi. La noi, oamenii mor cu zile, iar noi cei de la USL nu trebuie să tolerăm aşa ceva. Personal, la ultimul meu mandat de preşedinte al CJ Braşov şi la sfârşit de carieră politică, promit să duc la bun sfârşit tot ceea ce mi-am asumat”, a precizat Căncescu.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...