Procurorul braşovean candidat la şefia Parchetului General, acuzat de plagiat

Comisia de evaluare a candidaturilor, pe care ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, şi-a bazat nominalizările pentru funcţiile de şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a descoperit că 6 dintre cei 10 procurori înscrişi în concurs au plagiat, copiind fără să citeze sursa, în proiectele de management depuse la concurs. Mai mulţi procurori au copiat chiar din cartea coordonată de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, scrie gandul.info.

Procurorul Elena Hach, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, a plagiat chiar de la vechea sa prietenă, ministrul Justiţiei Mona Pivniceru, cu care s-a luptat pentru drepturile salariale ale magistraţilor, în urmă cu câţiva ani, informează gandul.info. „În cadrul capitolului 2 al proiectului său, realizează o prezentare bine structurată sectorial a datelor statistice disponibile. În cadrul aceluiaşi capitol, însă, am identificat câteva fragmente care au fost preluate, fără respectarea regulilor privind indicarea sursei, din lucrarea «Elemente de management judiciar», coordonatori Mona-Maria Pivniceru şi Cătălin Luca, Editura Hamangiu, 2007”, arată comisia de evaluare despre candidata Elena Hach.

Cei doi procurori nominalizaţi de Mona Pivniceru pentru şefia celor două parchete – Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, nu au plagiat, arată comisia de evaluare.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply