Copiii au prioritate!

Asociaţia Bright Future, în parteneriat cu Agenţia Metropolitană Braşov şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov, organizează începând cu luna noiembrie a acestui an proiectul „Copiii au prioritate”, proiect de educaţie rutieră adresat copiilor din clasele primare, în prima etapă clasa I.

Pentru început, proiectul se va adresa Şcolii Generale nr 8 (13 noiembrie) şi Şcolii Generale nr 5 (15 noiembrie), în total 200 de elevi din clasa I. Copiii vor participa la lecţii interactive de educaţie rutieră şi vor învăţa cum să se comporte ca pietoni, dar şi ca pasageri. Se va lansa un concurs de desene în care copiii îşi vor manifesta nemulţumirile pe care le au ca şi participanţi la trafic. Aceştia vor fi invitaţi să deseneze cum le-ar plăcea lor să fie trataţi pe stradă. Ulterior, se va demara o campanie online în care desenele şi mesajele copiilor vor ajunge la adulţi cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care ne supunem copiii în trafic.

Campania online se va desfăşura pe contul de Facebook – Educaţie pentru Viaţă şi va avea sprijin pe site-urile www.educatiepentruviata.net şi gradinitamontessoribrasov.ro

România se află printre primele locuri în Uniunea Europeană în privinţa ratei evenimentelor rutiere soldate cu morţi şi răniţi grav. De foarte multe ori acestor accidente le cad victime copiii. Unul din trei copii care mor înainte de a împlini vârsta de 14 ani decedează în accidente auto, potrivit Euro NCAP, organism european independent de testare a siguranţei oferite de automobile. De cele mai multe ori copiii nu sunt transportaţi corespunzător în automobile, însă, chiar şi atunci când se respectă regulile, ei sunt mai fragili în caz de accident. Cel mai mare număr de victime ale accidentelor rutiere este reprezentat de copii cu vârste sub 14 ani. Aproape două treimi dintre copii, respectiv 63%, susţin că părinţii lor sunt şoferi agresivi, iar 13% spun că sunt speriaţi sau ruşinaţi de modul în care conduc mama şi tata, sunt concluziile unei cercetări realizate de producătorul de anvelope Continental.

Acest proiect îşi propune să sensibilizeze şi să informeze oamenii cu privire la riscurile la care sunt supuşi copiii în trafic. Mai mult, la sfârşitul acestui proiect copiii paricipanţi la lecţiile de educaţie rutieră vor deprinde câteva reguli esenţiale de conduită în trafic.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.