Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Forţa Civică, primul partid care sprijină cu adevărat persoanele cu dizabilităţi

La două luni de la înfiinţarea Forţei Civice, la Braşov, formaţiunea numără 427 de membri, din care doar 36 provin din alte partide, restul fiind persoane care nu au mai făcut politică până acum. Preşedintele FC Braşov, Dumitru Puchianu, a precizat că partidul are deja 41 de organizaţii constituite la nivelul judeţului, iar, în premieră pentru o formaţiune politică, Forţa Civică are şi organizaţie a persoanelor cu dizabilităţi, iar, în perioada următoare, se va contura şi o organizaţie destinată minorităţilor naţionale. „Membrii Forţei Civice sunt oameni cu o carieră impresionantă, care nu au mai făcut politică şi care prin experienţa lor vor să aducă o contribuţie la definirea proiectului politic al partidului. Cei 36, care au făcut parte din alte formaţiuni, trebuie să ţină cont de ceilalţi 400, care vor avea un cuvânt greu de spus”, a explicat Puchianu.

Preşedinta organizaţiei persoanelor cu dizabilităţi, Mihaela Bucşa (foto dreapta), a declarat că s-a înscris în această formaţiune, pentru că este o formaţiune orientată spre interesul oamenilor de rând. „Este primul partid care are o organizaţie destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar eu fac parte din această categorie. Sperăm să găsim împreună soluţii pentru a le apăra drepturile şi a-i integra în societate, pentru că aceşti oameni sunt judecaţi după aparenţă şi li se acordă puţin şanse”, a explicat Mihaela Bucşa.

El a precizat că în această campanie electorală, Forţa Civică îi va susţine pe partenerii din Alianţa România Dreaptă (ARD) – chiar dacă la Braşov formaţiunea nu are un candidat propriu sub sigla acestei alianţe – în special pe cei care candidează pe colegiile din municipiul Braşov, fiindcă din această zonă provin cei mai mulţi membri ai FC.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...