Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Se circulă pe şoseaua de 55 de milioane de lei care leagă Bartolomeul de Triaj

De la finele săptămânii trecute, s-a deschis circulaţia pe drumul Coresi – care face legătura între str. Hărmanului şi 13 Decembrie, prin fosta platformă Tractorul – şi pe pasajul Independenţei, care asigură legătura între cartierele Tractorul şi Bartolomeu Nord, creându-se astfel o legătură directă între două zone importante ale Braşovului.

Drumul „Coresi” are 2,9 kilometri şi trei tronsoane şi leagă strada Hărmanului de strada 13 Decembrie, prin fosta platformă industrială Tractorul. Primul tronson, de 719,91 metri, porneşte din strada 13 Decembrie, prin interiorul platformei Tractorul. Cel de-al doilea tronson, de 824,3 metri, continuă traseul prin interiorul fostei platforme industriale, până la limita acesteia cu Remat, iar cel de-al treilea tronson, măsurând 584,27 metri, va merge de la Remat până la intersecţia cu strada Hărmanului. De-a lungul drumului sunt patru sensuri giratorii, câte unul la intersecţia cu strada 13 Decembrie şi strada Hărmanului şi două în interiorul viitoarei zone economice Coresi, dintre care unul pentru ccesul spre viitorul mall al Auchan. Acest proiect este finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea totală a fost de peste 30 de milioane de lei. Lucrările au fost terminate în avans.

Se mai lucrează la încă un sens giratoriu

Pasajul Independenţei are o lungime de 671 de metri şi două benzi de circulaţie fiind prevăzut cu nouă deschideri, cu o lungime totală de 256 de metri. Pentru a resistematiza circulaţia în zonă, au fost executate bretele de legătură pentru racordarea străzii Independenţei cu străzile Gloriei şi Aluminiului. Totodată, au fost proiectate şi bretele de legătură şi pentru legarea străzilor Buzeşti şi Grigore Ureche, precum şi cu pasajul Fartec. Valoarea totală a acestei investiţii a fost de 25,4 milioane de lei, finanţată prin Programul Operaţional Regional „Poli urbani de creştere”.
Tot în sensul fluidizării traficului, în maximum două săptămâni, va fi finalizat şi sensul giratoriu de la intersecţia Independenţei cu 13 Decembrie. Lucrările vor continua doar pe B-dul Griviţei, la dublarea vechiului pasaj Fartec.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...