Blejnar are interdicţie să părăsească România

Sorin Blejnar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, nu poate pleca din ţară. Magistraţii au menţinut interdicţia de părăsire a teritoriului României pentru Blejnar, trimis în judecată, la solicitarea procurorilor DNA, în Dosarul Motorina, deschis la Braşov. Instanţa a respins ieri contestaţia împotriva prelungirii măsurii restrictive, depusă de Blejnar, care susţinea că trebuie să se deplaseze în străinătate pentru a-şi îngriji o rudă bolnavă. Decizia este definitivă.

Măsura preventivă a fost luată în dosarul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acest caz mai sunt cercetaţi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan.

DNA a instituit sechestru asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, fostului său şef de cabinet Codruţ Marta (dat dispărut-n.r.) şi fostului director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.