Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Dumitru Puchianu: „Trebuie să desfiinţăm acest stat hrăpăreţ şi instituţiile publice inutile”

Dumitru Puchianu, liderul Forţei Civice Braşov, consideră că policienii ar trebui să discute în această campanie despre o ,,Românie competitivă, o Românie a statului minimal”, care să sprijine iniţiativa, activitatea bine remunerată, în măsura în care acum peste jumătate din veniturile celor care muncesc merg spre taxe şi impozite ce sunt folosite în investiţii adesea inutile. „Din 12 luni, 9, românul le munceşte pentru stat, iar aşa nu se poate vobi despre prosperitatea românilor. În realitate trebuie reduse cheltuielile statului, care a devenit unul hrăpăreţ. Trebuie să ne gândim la un stat minimal, nu la unul mastodont cu roţi de lemn şi pe care câteva milioane de fraieri îl duc în spate”, a precizat Puchianu.

Instituţiile inutile trebuie desfiinţate

Rezolvarea acestei probleme ar fi, în opinia lui Puchianu, scăderea impozitelor pentru a elimina economia neagră şi simultan sprijinirea iniţiativei private, dar şi eliminarea ,,favorurilor” din banii publici. Totodată, acesta consideră că anumite instituţii, precum Agenţia Naţională de Integritate, dar şi altele, a căror finalitate nu reiese decât în statele de plată şi influenţă pe care o au pe plan politic, ar trebui închise. ,,Trebuie să ţinem cont că o restructurare nu se face dând afară câţiva oameni, ci verificând utilitatea acelei instituţii şi stabilirea unui buget şi a unui personal eficient”, a explicat Puchianu.

Munca, soluţia pentru a aduce bunăstarea

Liderul Forţei Civice Braşov a mai ţinut să sublinieze că elementul primordial pentru generarea bunăstării este munca, lucru care este subliniat şi de programul de guvernare al Alianţei România Dreaptă (ARD), care propune soluţii pentru ieşirea din criză şi crearea clasei de mijloc, care poate da stabilitate României. „Trebuie să înţelegem cu toţii, atâ politicienii, cât şi votanţii, că bunăstarea nu poate fi adusă de stânga. Aceasta o poat redistribui eventual. Stânga pune accent pe solidaritate socială, în ideea că face un buget mare din care să se îndestuleze privilegiaţii şi frămiturile ajung într-adevăr şi la cei care au nevoie de ajutor. Diferenţa este că noi susţinem munca, nu excludem solidaritatea, astfel ca să avem o creştere a productivităţii şi încurajarea spiritelor antreprenoriale”, a explicat Puchianu.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...