Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Austriecii vor să ne sprijine pentru a organiza FOTE, anul viitor

Excelenţa Sa, Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucureşti s-a întâlnit ieri cu primarul George Scripcaru pentru a pune la punct câteva direcţii de colaborare. Acesta a promis sprijinul ambasadei şi al şi specialiştilor austrieci în organizarea evenimentelor de iarnă şi pentru organizarea în bune condiţii la Braşov, anul viitor, a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). „Îi mulţumesc Excelenţei Sale pentru oferta făcută şi cu siguranţă vom apela la ajutorul specialiştilor austrieci, fiindcă vrem ca FOTE să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar implicarea Austriei este o garanţie”, a apreciat primarul George Scripcaru.

Promisiuni pentru atragerea de noi investitori

Ambasadorul Austriei s-a arătat interesat să susţină investiţiile austriece la Braşov, după ce primarul George Scripcaru i-a prezentat condiţiile oferite companiilor care pornesc afaceri aici, respectiv infrastructura pusă la dispoziţia investitorilor şi schema de minimis aplicată de municipalitate. Excelenţa Sa  a precizat că va face demersuri pe lângă Ministerul Economiei din Austria, pentru organizarea unei misiuni economice la Braşov, dar va susţine şi multiplicarea, la nivelul întregii ţări, a modelului Şcolii profesionale germane „Kronstadt”, pe care o consideră un model de bune practici pentru modul în care sistemul educaţional poate fi adaptat la cerinţele pieţei muncii.

Braşovul va colabora cu partenerii austrieci şi în domeniul cultural, Ambasada având posibilitatea de a sprijini, inclusiv financiar, unele proiecte de acest fel, dar şi pentru încurajarea sportului juvenil, în sensul practicării sportului de masă în şcoli. Excelenţa Sa, Michael Schwarzinger, se va întâlni astăzi şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...