Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Castelul Bran va fi vedetă în „poveştile sângeroase” de pe National Geographic

O echipă a postului National Geographic Channel a filmat la Castelul Bran pentru serialul „Bloody Tales of Europe”. Televiziunea a decis să continue această producţie cu noi episoade, de această dată despre poveştile şi personajele sângeroase din istoria Europei – „Bloody Tales of Europe”. În afară de filmările de la Bran, echipa National Geographic Channel va merge astăzi, pentru filmări, şi la cetatea Târgovişte.

Prezentatorii serialului, Joe Crowley şi Suzannah Lipscomb, au ajuns duminică în România şi au filmat împreună cu o echipă a True North Productions pentru aceste noi episoade. Regizorul producţiei este Will Rowson. „Proiectul nostru intitulat «Bloody Tales Of Europe» va trata mai multe poveşti din Europa, poveşti oribile şi sângeroase, dar este o minunată oportunitate să ne uităm adânc în istoria Europei şi să cercetăm cele mai întunecate poveşti. Vrem să aflăm adevărul acestor poveşti şi pătrundem adânc în faptele istorice pentru a afla adevărul”, a declarat dr. Suzannah Lipscomb, istoric şi prezentator National Geografic, pentru bzb.ro.

Vor să separe mitul de realitate

Producătorii emisiunii au fost atraşi de castelul Bran fiind foarte des asociat cu Contele Dracula şi cu vampirii dar şi de partea mai intunecată a domnitorului Vlad Ţepeş. Prezentatorii şi producătorii serialului au spus că încearcă să separe mitul de realitate şi să descopere adevărul din spatele legendelor cu vampiri. Filmarea a început de luni după amiază şi s-a încheiat undeva după miezul nopţii
„Bineînţeles, acum, în zilele noastre, cu filme precum «Twilight», toată lumea ştie despre vampiri, cu toţii avem vampiri în minte şi ştim povestea cu înfiptul ţăruşului în inima lor, dar povestea despre Vlad este de asemenea una foarte interesantă, un personaj foarte interesant cu o istorie destul de brutală şi chiar vrem să vedem cum aceste lucruri ar fi mers împreună: Vlad Ţepeş şi tragerea în ţeapă a vampirilor, aşadar poveşti foarte interesante”, a continuat Suzannah Lipscomb.

Branul câştigă de pe urma miturilor cu vampiri

Totodată, s-au împlinit şi 635 de ani de la prima atestare documentară a Castelului Bran. Prin actul emis în Zvolen de Ludovic I de Anjou (1342-1382), în 19 noiembrie 1377, braşovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea „cu munca şi cheltuiala lor proprie”. „Vorbim cu mai mulţi oameni, care sunt experţi, facem foarte multe cercetări, iar eu şi co-prezentatorul meu ne uităm foarte atenţi la detalii şi chiar încercăm să ajungem în miezul lucrurilor. Avem alături şi doi experţi români, unul istoric, iar celălalt, expert în ocultism şi vampiri, care ne ajută să aflăm totul”, a mai spus Suzannah.
Realizarea unui astfel de proiect la Bran va aduce numai beneficii, spun reprezentanţii Castelului, care au avut de câştigat chiar şi de pe urma filmelor de Boxoffice cu vampiri, precum “Twilight”, tot mai mulţi turişti fiind atraşi de Castelul lui Dracula.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...