Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

„Forța Civică nu este «Axionul» Pedeleului”

Declarația de săptămâna trecută a președitelui PD-L, Vasile Blaga, referitoare la colegul său de alianță, Mihai Răzvan Ungureanu, a stârnit indignarea membrilor Forței Civice.  Purtătorul de cuvânt al filialei locale a FC, Emil Rada (foto), a răspuns acuzațiilor lui Blaga, într-o conferință de presă.

Cum l-a atacat Blaga pe Ungureanu

Preşedintele PDL a declarat săptămâna trecută că se aşteaptă la o participare ,,mai serioasă” din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu, mai ales că ,,are multe de spus”.  Blaga a spus că se aşteaptă la o participare mai serioasă, o prezenţă mai serioasă a lui Ungureanu  în spaţiul public. Ca să mai dreagă busuiocul, Blaga și-a înmuiat tonul și a afirmat că știe cât de mult munceste Ungureanu în teritoriu, dar așteptările lui sunt altele, mai ales că fostul premier ,,are multe de spus”. Atacul, destul de puțin voalat al lui Blaga, a fost urmat de o tăcere elegantă a lui Ungureanu.

Noi nu încercăm să ne folosim de alții

„Nu Forța Civică a vrut să-și ascundă sigla în spatele unei alianțe. Uitați-vă, numai, cum s-au prezentat candidații PD-L la alegerile locale în țară. Sub fel de fel de nume de alianțe, cu alte culori. Noi ne-am aliat, considerând că putem face o echipă, într-o forță puternică de dreapta. Dar Forța Civică nu este «Axionul» Pedeleului. Nu noi am luat măsurile aberante de tăieri de pensii, nu noi am folosit banul public pentru alte interese. Iar acum, nu noi încercăm să ne folosim de alții”, a punctat Emil Rada.

Oamenii noi sunt în Forța Civică

Purtătorul de cuvânt al Forței Civice Brașov a declarat că atacul lui Blaga este „nefiresc și neloial”, „Suntem cu toții dezamăgiți. Dar ne păstrăm drumul și angajamentele, până la alegeri. Dacă domnul Blaga își caută justificări pentru un posibil eșec al PD-L, nu aici le va găsi”, a întărit Emil Rada. Purtătorul de cuvânt al Forței Civice a ținut să explice că peste 85% din membrii proaspătului partid nu au mai făcut politică până acum și că sunt oameni cu cariere profesionale deosebite, care au ales să se implice pentru a schimba ceva în politica românească, nu pentru a fi folositți de alții. „„Ați văzut afișele acelea mari din oraș, în care Blaga zâmbește lângă Ungureanu și pe care este scris: «Avem oameni noi!». Noi, Forța Civică,  avem oamani noi! La PD-L sunt cei vechi”, a arătat Rada.

La Brașov, nu s-a semnat protocolul ARD

Emil Rada a ținut însă să precizeze că la Brașov este cea mai puternică organizație din țară și că partidul va continua să pună umărul la Victoria ARD în alegeri, dar că nu pot sta pasivi atunci când liderul lor este atacat din motive evident politicianiste. „Noi, la Brașov, am anticipat de la început o astfel de situație. Aici, suficiența liderului local al PD-L ne-au făcut să nu semnăm protocolul alianței”, a mai completat Emil Rada. Până după alegeri, însă, Forța Civică va rămâne alături de celelalte forțe de dreapta și se așteaptă ca astfel de atacuri să nu mai existe. Dacă ele se vor repeta, însă,  Forța Civică va reacționa.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...