Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Italienii ne promit investiţii, dar, deocamdată, stau deoparte

Excelenţa Sa Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti

Autorităţile braşovene au primit ieri vizita unei delegaţii italiene, condusă de Excelenţa Sa Ambasadorul Italiei la Bucureşti, domnul Mario Cospito. Acesta a venit la Braşov însoţit de reprezentanţi ai biroului economic şi comercial şi al Ambasadei, dar şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri italian cu scopul de a întări relaţia de colaborare dintre Braşov şi Italia, dar mai ales ca numărul firmelor care îşi deschid afaceri la Braşov să crească.

La ora actuală, în judeţul Braşov îşi desfăşoară activitatea 425 de firme italiene, însă numărul este destul de mic, ţinând cont că la nivel naţional sunt 33.000 de societăţi cu capital italian. Excelenţa Sa a remarcat însă, faptul că Braşovul pierde foarte mult, din cauza infrastructurii, chiar dacă se află într-o poziţie bună. „Este în interesul firmelor noastre ca infrastructura să fie pusă la punct, fiindcă atunci se călătoreşte mai repede. Contăm pe faptul că vom creşte acest număr de firme italiene la Braşov, a precizat ambasadorul Mario Cospito, făcând referire la lipsa unei autostrăzi, care să lege Braşovul de restul ţării.
Cu ce proiecte ne lăudăm italienilor

Autorităţile braşovene i-au prezentat Excelenţei Sale şi proiectul terminalului intermodal de marfă de la Feldioara, respectiv un nod de transport ce permite depozitarea şi transbordarea mărfurilor, ce reprezintă un pion principal pentru dezvoltarea Braşovului. Spre deosebire de celelalte două terminale care mai există la ora actuală, în România, la Oradea şi Constanţa, obiectivul de la Braşov are cea mai bună poziţionare. Astfel, aici s-ar putea realiza trierea mărfurilor în funcţie de destinaţia pe care un producător o alege, însă, investiţia este destul de costisitoare, de 15 milioane de euro, iar în prezent este în faza de aprobare la ministerul Transporturilor.

În cadrul întâlnirii a fost abordat şi proiectul aeroportului italienii arătându-se interesaţi de dezvoltarea celorlalte etape ale proiectului, după ce pista va fi realizată.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...