Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Braşovul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Mii de braşoveni au venit în Piaţa Sfatului

Piaţa Sfatului a fost, ieri seară, arhiplină de braşovenii şi turiştii dornici să participe la festivităţile organizate pentru aprinderea iluminatului de sărbători şi a bradului de Crăciun. Luminile Crăciunului au fost aprinse la ora 17.30 de către primarul George Scripcaru, ajutat de cel mai mic membru al Grupului Unison. „Bradul de anul acesta este şi mai bogat şi mai plin de lumină faţă de cel de anul trecut. Cred că este cel mai frumos brad din România pe care îl dăruim atât braşovenilor, cât şi tuturor turiştilor care vor veni în Braşov cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mă bucur că au venit foarte mulţi braşoveni în această seară, în special copii. Sper să se bucure de această seară frumoasă şi de celelalte din luna decembrie. Vă invităm să petreceţi alături de noi toată luna decembrie pentru că în Piaţa Sfatului vor fi o serie de evenimente până la Revelion. La mulţi ani tuturor şi Crăciun fericit”, a spus primarul George Scripcaru.

Aglomeraţie de nedescris

Miile de braşoveni care au invadat Piaţa Sfatului s-au declarat entuziasmaţi de cum arată bradul şi toată zona din centrul istoric, care, anul acesta, a fost împodobită într-un mod deosebit. Singura problemă a fost aglomeraţia care s-a creat pe străzile din centru, traficul fiind dat peste cap. Toate străzile principale din zonă sunt luminate acum cu milioane de beculeţe montate în diferite forme. După ce luminile s-au aprins, braşovenii prezenţi în Piaţa Sfatului au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu un concert de colinde şi melodii de iarnă susţinut de copiii din corul „Unison”, după care, pe scenă, a urcat trupa Deane’s Big Band, urmată de Smiley, care a susţinut un concert de excepţie spre deliciul miilor de braşoveni prezenţi. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Cel mai spectaculos brad

Atracţia principală a sărbătorilor de iarnă rămâne şi anul acesta bradul de 27 de metri şi bătrân de 120 de ani, care a fost montat în Piaţa Sfatului. Acesta a fost împodobit cu un şir luminos de 800 de metri lungime, iar în interiorul coronamentului 50 de sfere luminoase şi alte 50 de ornamente luminoase sub formă de romb. La exterior, bradul a fost ornat cu alte 36 de ghirlande verticale cu becuri şi flash-uri (în total 900 de metri de ghirlande verticale) şi 16 ghirlande orizontale cu ţurţuri luminoşi (în total 400 de metri de ghirlande orizontale), dar şi alte 370 de globuri de mari dimensiuni şi 2,5 km de beteală.

Şi Poiana a fost împodobită

Ca şi anul trecut, şi în Piaţa Unirii va mai fi amenajat un brad, iar în Poiana Braşov au fost montate aproximativ 100 de ornamente pe stâlpi. În total, în oraş, au fost montate 84 de modele luminoase pe stâlpii de pe străzile Nicolae Iorga, Eroilor, Mureşenilor, George Bariţiu şi în Livada Poştei, iar pe Republicii 13 traversări luminoase, cu ornamente sub forma unor fulgi de zăpadă de diferite mărimi, iar pe toţi stâlpii din Piaţa Sfatului modele tridimensionale.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...