Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Constantin Niță, certat de Victor Ponta

Premierul Ponta a declarat la Bruxelles că l-a certat pe deputatul brașovean Constantin Niţă pentru că a ieşit în presă să spună că PSD trebuie să aibă ministerul de Finanţe, dar a admis că este de acord cu ce a spus acesta.

Niță vrea Ministerul Finanțelor pentru PSD

Ministerul de Finanțe din viitorul Guvern USL nu trebuie să fie al PNL, ci al partidului care a dat premierul, a declarat la RFI vicepresedintele PSD Constantin Niță.  Declarația liderului PSD a apărut în contextul în care PNL a revendicat public ministerul Finanțelor, prin vocea lui Crin Antonescu. Întrebat dacă ar fi de acord ca Ministerul de Finanțe să fie al PNL, Constantin Niță a răspuns: „Nu, pentru că după opinia mea, Ministerul de Finanțe reprezintă mâna dreaptă a oricarui premier. Ministerul de Finanțe trebuie să fie de regulă al celui care reprezintă partidul de guvernământ sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu țin foarte mult”. Constantin Niță precizează a mai spus că „primul-ministru trebuie să-și implementeze un anumit program și de regulă, el trebuie să aibă întotdeauna, zi și noapte, un ministru de Finanțe care să-i dea soluțiile necesare de implementare a unor proiecte și programe. Este nevoie de un ministru de Finanțe pragmatic și cu viziune, care să nu se limiteze la o activitate strict contabilă”.

Tensiuni în USL

„Am văzut știrea și l-am certat, nu că n-aș fi de acord cu domnia sa, dar niciun reprezentant din conducerea PSD nu trebuie să discute despre ministere până nu avem decretul, după aceea discutăm între noi, dar opinii de acest gen, ce cred că ar trebui, să avem aia, aialaltă, nu au absolut niciun rost”, a declarat Victor Ponta. Presa centrala a speculat ca Ministerul Finantelor ar putea fi oferit liberalilor. Declarația liderului PSD de la Brașov apare in contextul in care PNL a revendicat public ministerul Finanțelor. De asemenea, exista discuții tensionate între PSD și PNL privind cooptarea UDMR-ului la guvernare.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...