Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Se schiază pe toate pârtiile din Poiană şi instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale

Toate cele zece instalaţii de transport pe cablu din Poiana Braşov sunt funcţionale începând de astăzi. Primăria a semnat contractul cu Ana Teleferic, care administrează cea mai mare parte a acestor  instalaţii de transport, iar de astăzi vor funcţiona la capacitate normală. În ultima perioadă, atât aceste instalaţii, cât şi cele de producere a zăpezii artificiale au fost verificate pentru a funcţiona în condiţiile optime. Edilii nu administrează decât cele două telescaune amenajate, anul trecut, pe pârtiile Lupului şi Ruia.

Strat de 60 de centimetri

Primarul George Scripcaru a precizat că zăpada căzută în ultimele zile a făcut ca toate pârtiile de schi din staţiune să fie practicabile, iar în weekend Poiana Braşov să fie pregătită să facă faţă afluxului de turişti, care sunt îndrăgostiţi de sporturile de iarnă. Stratul de yzăpadă are 60 de centimetri pe pârtii. „Aveam tot interesul să dăm drumul la transportul pe cablu cât mai repede, fiindcă vrem să atragem un număr cât mai mare de turişti în Poiană. O parte din valoarea punctului de pe cartelele de transport revine municipalităţii şi avem tot interesul să fie cât mai multe treceri pe la turnicheţi pentru a avea un câştig cât mai mare. Orice zi trecea în plus era o pierdere pentru noi”, a explicat edilul.

Sezonul de schi va fi deschis festiv abia săptămâna viitoare, probabil pe 20 sau21 decembrie, prilej cu care monitorii de la şcolile de schi vor coborî cu torţele aprinse, la lăsarea întunericului, pe pârtia Bradul, ca în fiecare an.

Tarifele sunt mai mari decât iarna trecută

Transportul pe cablu este mai scump însă, din această iarnă. În stabilirea noilor tarife s-a luat în calcul creşterea preţului la energie electrică, dar şi evoluţia preţului apei, încât să poată fi acoperite costurile de exploatare. Astfel, pentru o urcare simplă cu telecabina biletul tip cartelă costă 20 de lei pentru adulţi, cu un leu în plus faţă de anul trecut, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, a rămas tot 10 lei. O urcare şi o coborâre cu telecabina va costa tot 30 de lei pentru adulţi şi 15 pentru copii, iar o coborâre, 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Pentru telecabine, telescaune, telegondole şi teleschiuri, preţul cartelelor este în funcţie de numărul de puncte şi tarifele s-au majorat în medie cu 5 lei. O cartelă cu şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi, faţă de 25 de lei iarna trecută, şi 15 lei pentru copii, cu 2 lei în plus, cu 10 puncte, 40 de lei pentru adulţi şi 25 pentru copii, cu 20 de puncte, 65 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii, cu 30 de puncte 95 de lei pentru adulţi şi 50 de lei pentru copii. O cartelă cu 60 de puncte are preţul de 170 de lei pentru adulţi şi 95 de lei pentru copii, de 80 de puncte 200 de lei pentru adulţi şi 120 de lei pentru copii, de 120 de puncte, preţul cartelei este de 300 de lei pentru adulţi şi 160 de lei pentru copii, de 180 de puncte 400 de lei pentru adulţi şi 215 lei pentru copii, iar de 240 de puncte preţul este de 510 lei pentru adulţi şi 280 de lei pentru copii.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...