Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Constantin Niță nominalizat ca ministru

Negocierile pentru desemnarea miniştrilor care vor face parte din guvernul Ponta II sunt în toi. Potrivit surselor www.evz.ro, șeful PSD Brașov, deputatul Constantin Niță, vicepreședinte al partidului la nivel național, va primi portofoliul Energiei. Brașoveanul a mai fost ministru pentru IMM-uri, Comerț și Mediul de Afaceri în Guvernul Emil Boc.

Niță, nominalizat pentru noul minister

Vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă ar urma să fie nominalizat pentru conducerea Ministerului Energiei  şi nu Iulian Iancu, propunerea vehiculată în ultima vreme, susține www.evz.ro. Ministerul Energiei se va desprinde din Ministerul Economiei. Conform unor declarații mai vechi ale lui Victor Ponta, Ministerul Energiei se va ocupa de toate instituţiile implicate în reglementarea pieţei de energie.

Ce spune Ponta despre Ministerul Energiei

ponta

„În viitorul Guvern va exista un Minister al Energiei, care se va ocupa doar de energie. Deci voi discuta cu ministrul Energiei, cu reprezentanţii în comisiile de specialitate în Parlament, în aşa fel încât producţia de energie termo să nu fie folosită doar la nevoie, când e nevoie facem multă energie, când nu mai e, cu eoliene sau cu hidro. Există o strategie de integrare a producţiei. Vorbesc în primul şi în primul rând de concepţia guvernamentală şi opţiunea mea pe care am discutat-o şi cu domnul Antonescu este de a avea un ministru şi un minister care să se ocupe doar de energie. De altfel, în cadrul Comisiei Europene este un comisar care are acest portofoliu, energia, şi ministrul va avea şi raportul direct cu comisarul pe energie”, a declarat primul ministru.

Preocupat de piața energiei

În postările de pe blogul personal, Constantin Niță a atacat de mai multe ori felul în care grupurile de interese legate de PD-L  sunt implicate în piața de energie din România. „În fiecare an, CN Transelectrica SA încredințează direct lucrări de defrișare și vopsire a stâlpilor folosiți la transportul energiei electrice filialei Smart SA la care este actionar unic si care, la rândul său, încredințează lucrările respective, fără licitație firmelor agreate, de către domnii Seculici Gheorghe și Gheorghe Ștefan, persoane cunoscute pentru influența pe care o au la Transelectrica”, susținea Constantin Niță într-opostare din 27 aprilie 2012 (vezi aici).

„Nuclear electrica depune o ofertă de vânzare pe OPCOM cu dedicație pentru Arcelor Mittal în ciuda tuturor avertizărilor de nerespectare a regulilor bursiere. Practic, «băieții deștepți» din energie au făcut toate tertipurile posibile pentru a favoriza o companie privată şi alte grupuri de interese în defavoarea statului roman (…) Una din primele măsuri din domeniul energiei pe care USL le va lua în momentul în care va ajunge la guvernare, este legată de anularea sau renegocierea acestor contracte care prejudiciază statul roman”, scria Niță o lună mai târziu, în 20 martie 2012. (vezi aici)

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...