Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Revelion 2013 în Brașov

Câteva mii de persoane au sărbătorit intrarea în 2013 în Piaţa Sfatului din Braşov. Oamenii s-au adunat în Piaţa Sfatului, cu câteva ore înainte de miezul nopţii, cu paharele şi şampania pregătite să fie desfăcute la intrarea în 2013, în pofida temperaturilor scăzute.

Cum a fost în Piața Sfatului

Spectacolul din Piaţa Sfatului a început puţin după ora 22.00, cu un concert de muzică populară al Vetei Biriş. Apoi, de la 23.30, pe scenă a urcat formaţia Roşu şi Negru, iar pe muzica trupei a avut loc şi numărătoarea inversă care a marcat trecerea în noul an. La miezul nopţii, a avut loc un spectacol de artificii care a durat 15 minute, iar în Piaţa Sfatului oamenii au făcut cercuri în jurul celor care lansau petarde şi pocnitori la sol. Ulterior, atmosfera din Piaţa Sfatului a fost întreţinută de Anamaria Ferentz, Anda Adam şi braşovenii de la Trupa 6.

Pocnitori și mormane de gunoi

Nu au lipsit nici petardele şi pocnitorile care, de altfel, sunt interzise la comercializare şi folosire neautorizată, însă au existat persoane care au folosit astfel de obiecte, chiar sub privirile poliţiştilor şi jandarmilor, care nu au intervenit. După terminarea spectacolului, participanţii au lăsat în urma lor, în Piaţa Sfatului, mormane de pahare, sticle sparte, confetti sau hârtii, iar muncitorii de la salubritate au început curăţenia în jurul orei 01.00.

Artificii pe pârtie în Poiană

În  Poiana Braşov, turiștii au avut parte de specacole cu artificii pe pârtie. Staţiunea a fost plină şi anul acesta, iar printre îmbrăţişări şi şampanie câţiva tineri şi-au cerut în căsătorie iubitele sub focul de artificii. Cea mai de soi petrecere a avut loc la Restaurantul „Împăratul Romanilor”, unde proaspătul deputat PNL Gigi Becali și invitații săi au avut parte de un meniu ales, cu homar, kiwi umplut cu spumă de somon, ouă de prepeliţă sau fantezie mediteraneană cu cremă de şampanie cu caviar. Ca muzică, însă, Becali s-a mulțumit cu Nicoleta Luciu și cu lăutari, pe care i-a răsplătit cu generozitate.

Urările lui Becali

Gigi Becali a avut urări pentru toată lumea, de la colegii într-ale fotbalului și până la românii de rând. ”Eu doresc mântuire românilor şi pe linie sportivă am un frate mai mic, MM (Stoica), şi un băiat care se numeşte Reghe (Laurențiu Reghecampf, prezent și el la petrecere – n.r.) care vor duce Steaua spre mântuire…Liga Campionilor…asta vor face copii mei”, a declarat Gigi Becali. După cum se ştie, Becali este un împătimit al dansului şi nici de această dată nu a ratat ocazia să se desfăşoare pe ring.

 Final „incendiar” al Revelionului în Poiană

La ora 4.00, un incendiu puternic a izbucnit la un centru de închiriere a echipamentului de schi de pe Pârtia Bradul din Poiana Brașov. Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea focului. La ora izbucnirii incendiului, în zonă nu se aflau mulţi turişti, iar centrul era închis. Flăcările au fost văzute de câţiva turişti care se mai aflau pe pârtie la acea oră, aceştia anunţând pompierii prin 112. „Centrul respective a ars pe o suprafaţă de circa o sută metri pătraţi, dar cealaltă jumătate a centrului a fost salvată, precum şi echipamentele. Am reuşit să intervenim repede astfel încât incendiul nu a apucat să se extindă lapădurea aflată în imediata apropiere a centrului”, a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...