Cea mai tare pokeristă din România a câştigat 6.700 $ la Pokerfest Brașov

A încasat 3.000 $ după un turneu jucat pe net, chiar în după-amiaza de Crăciun. Ceilalţi bani i-au intrat în cont după un turneu live, Pokerfest Braşov, unde a a ieşit pe locul 12 din aproximativ 300 de concurenţi, 99,99% fi ind bărbaţi.

Numele unei singure femei impune respect tuturor jucătorilor profesionişti de poker din România: Carmen Zăinescu. Asta după ce, în ultimul an, la două dintre cele mai mari turnee de poker din ţară, Pokerfest Bucureşti şi Pokerfest Braşov, a eliminat de la masă nume grele ale acestui sport. Din peste 300 de concurenţi la fiecare din cele două turnee, Carmen a reuşit să se claseze pe locul 12 de fiecare dată.

Cum se fac bani din poker

„În săptămâna 17-23 decembrie 2012, am fost la turneul Pokerfest de la Braşov. Înainte de turneu, am câştigat 2.000 $ pe net. Din banii aceştia, am plătit taxa de participare de 800 de euro la Pokerfest Braşov. Am ieşit pe 12 la turneu şi am încasat 2.100 de euro. În după amiaza de Crăciun, am luat alţi 3.000 $ la un turneu pe net. Cam aşa decurge o săptămână la mine”, povesteşte Carmen pentru evz.ro. În ultimul an, ea a reuşit să câştige peste 30.000 $, 17.000 $ din turneele jucate pe internet, iar diferenţa, din competiţiile live de anvergură. Banii câştigaţi la turneele din cazinouri nu i-a mai contorizat.

Cine este  Carmen Zăinescu?

Carmen e o ploieşteancă de 40 de ani. E căsătorită, are trei copii şi de un an a renunţat la meseria ei de bază, design şi amenajări interioare, şi s-a dedicat pokerului. „În ultimul an, cred că am jucat în jur de 200 de turnee live. N-am ratat niciunul din megaturneele Pokerfest. Pe net, joc câte 3-4 turnee zilnic. Prima dată am jucat poker acum vreun an şi jumătate în Ploieşti, la Casino Platinium. Ştiam regulile pokerului clasic, după care am învăţat să joc poker american, varianta Texas Hold’em. De atunci, joc numai Texas”, spune Carmen.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.