Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Încă o lună până la FOTE, lucrările sunt în întârziere

În perioada 17-22 februarie, România va organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013). Competiţia este destinată sportivilor de pe „Bătrânul Continent” cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, iar Braşov a fost desemnat ca oraş-gazdă. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 17 februarie, la Braşov, iar cea de închidere – pe 22 februarie, la Poiana Braşov. Satul sportivilor va fi în Poiana Braşov, iar întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Patinoar în construcție

Firma câștigătoare a licitației pentru construcția Patinoarului din Poiana Brașov a demarat lucrările de modernizare la sfârșitul lunii decembrie. Patinoarul va fi acoperit cu o structură uşoară, vor fi instalate tribune demontabile și va fi dotat cu mobilier, sisteme de afişaj, sonorizare, echipamente electrice de ventilaţie şi frigorifice. Valoarea estimată a investiţiei este de 3,3 milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul acestei luni.

Patinoar de rezervă la Miercurea Ciuc

Dacă la ediţia precedentă a FOTE, desfăşurată la Liberec (Cehia), lucrările au fost gata încă cu un an înainte de startul competiţiei, la noi, sunt încă unele întârzieri. „Cea mai mare problemă o avem cu patinoarul din Poiana Braşov. Ministerul Dezvoltării Regionale urma să finanţeze lucrările de modernizare, dar, după ce s-a schimbat Guvernul, nu s-a mai întâmplat asta. Am găsit sprijin la fosta Agenţie Naţională pentru Sport, dar banii au venit cu întârziere, pentru că au trebuit redirecţionaţi. Practic, suntem în întârziere din cauza procedurilor. La noi e invers faţă de cum este la străini, unde organizarea unui eveniment important crează o adevărată emulaţie! Parcă am făcut toate aceste lucruri pentru mine sau pentru Braşov, nu pentru România! Sper să fie totul gata până la sfârşitul lunii ianuarie. Dacă nu, avem ca variantă de rezervă patinoarul din Miercurea Ciuc”, a declarat ieri George Scripcaru, primarul oraşului Braşov şi preşedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013 pentru evz.ro.

Succes sau eșec

„Şi-au anunţat prezenţa 45 de ţări, va fi cea mai mare participare din istorie. Vor fi prezente numeroase personalităţi, printre care Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic”, a mai spus edilul braşovean. „Sunt întârzieri, dar vreau să cred că totul va ieşi bine. De la Universiada din 1981, este cel mai mare eveniment sportiv pe care România îl găzduieşte”, ne-a precizat şi Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). “De felul cum vom organiza acest eveniment, putem să ne facem o imagine bună în lume, sau, dimpotrivă, să ne facem de râs!”, a declarat primarul George Scripcaru.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...