Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

UPDATE: Cristian Cioacă așteaptă sentința Curții de Apel

UPDATE: Poliţistul Cristian Cioacă – suspectat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu – rămâne în detenţie, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care i-a respins ca nefondat recursul la hotărârea de prelungire cu 30 de zile a duratei arestului preventiv.

Azi, la Curtea de Apel Bucureşti, se judecă recursul făcut de Cioacă la prelungirea mandatului de arestare preventivă. După audieri, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare, Cristian Cioacă urmând să afle în cursul zilei de azi dacă se întoarce în arest sau va fi pus în libertate, anunță CasaSfatului.Ro.

Cum e motivat recursul

În motivarea cererii de recurs avocata poliţistului inculpat că şi-a ucis soţia a invocat o eroare materială apărută în încheierea Tribunalului Bucureşti, dar şi faptul că „ancheta a început sub o anumită patimă care continuă şi în prezent”. În plus, avocata susţine că nu există probe în acuzarea lui Cristian Cioacă. „Pata de 50 de centimetri găsită în apartamentul clientului meu e o urmă de la infiltraţiile din baie”, susţine Maria Vasii. Expertizele genetice au ajuns însă la concluzia că pata este de sânge uman, iar ADN-ul aparţine Elodiei Ghinescu.

Cum s-a apărat Cioacă

Poliţistul Cristian Cioacă a susținut din nou că este nevinovat şi vrea să fie cercetat în libertate. „Nu am săvârşit fapta de care sunt acuzat. Am fost târât 5 ani prin instanţele din toată ţara şi nu m-am sustras niciodată de a urmărirea penală. Am un caracter ireproşabil. Parchetul nu a reuşit să demonstreze nimic până acum, aşa cum am fost acuzat pe nedrept şi în celelalte dosare, pe care le-am câştigat”, a spus Cioacă în fața judecătorilor.

Concluziile procurorilor

Anchetatorii au găsit urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioacă, găsit în torpedoul maşinii lui, pe mocheta din portbagaj şi în mai multe locuri din apartamentul lor, stabilind că poliţistul, după ce a ucis-o, i-a tranşat trupul, pentru a-l putea ascunde. „În perioada următoare comiterii infracţiunii de omor şi ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea şi distrugerea mijloacelor de probă, aruncând în râpa situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale victimei, spălând totodată urmele sub formă de stropi de sânge de pe vopseaua lavabilă şi aplicând un strat suplimentar de glet şi de vopsea lavabilă în zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor”, se arată în referatul care îl incriminează pe Cioacă.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...