Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

SĂ ÎNCEPEM ANUL 2013 CU SPERANȚĂ ȘI GÂNDURI BUNE

”La Mulți Ani, 2013!” Fiecare an începe cu speranța de mai bine, fiecare an începe cu proiecte și gânduri optimiste. În fapt, este firesc să fie așa, românii trebuie să spere că fiecare început de an va fi mai bun decât cel precedent. Anul care abia a început să fie un an mai bun decât 2012,  imi doresc să fie anul în care fiecare român să se bucure de ”pâinea cea de toate zilele”. Însă, pentru ca această dorință se se împlinească este nevoie de dezvoltare, de creare de noi locuri de muncă și ceea ce este extrem de important, de dorința de mobilitate a fiecăruia dintre noi.
Un stat excesiv social nu poate oferi decât sărăcie. Îmi doresc o legislație adecvată care să sprijine munca iar aceasta să poată fi răsplătită cum se cuvine și nu impozitată excesiv deoarece creșterea economică este o consecință a productivității muncii în orice domeniu. Fiscalizarea excesivă din partea statului nu poate anunța nimic bun.
Nu putem începe un an nou fără a crede că binele general trebuie să primeze în actul decizional asumat de cei care astăzi conduc țara. România nu mai poate continua cu politruci dispuși la orice compromis, are nevoie de oameni de stat, oameni care știu și pot lua decizii care să schimbe cu adevărat atitudinea statului față de cetățean. În momentele de criză economică și morală, criză socială și culturală, numai oamenii puternici pot schimba destinul României. Însă, nu trebuie uitat că schimbarea ține in primul rand de atitudinea fiecăruia în raport cu sine. Respectul de sine este o consecință a mediului cultural – educațional în care a trăit fiecare. Numai un mediu sănătos din punct de vedere moral poate produce indivizi valoroși pentru societate. Să fim capabili să ne schimbăm în primul rând noi. Atitudinea fiecăruia dintre noi este cea care uneori poate schimba mai mult decât poate schimba un guvern. Mobilizarea spre interesele comune, a celor care țin de binele general, este fundamentală iar aceasta trebuie să vină în mod natural prin conștientizarea faptului că fiecare membru al comunității este important. Că decizia în ceea ce privește binele general nu trebuie să vină de sus ci de la cei care compun comunitatea. Brașovenii, și nu numai, trebuie să depășească perioada de a dezbate chestiuni de ordin general și să se concentreze asupra unor proiecte concrete pe care cei aleși să le pună în practică. În fapt, nu trebuie uitat că actul administrativ este unul de ordin managerial și nu politic.
Însă, în aceste zile fiecare dintre noi a trăit sărbătorile în felul său, a trăit bucuria începutului de an nou și acum, în aceste zile, a ”Sfântului Ioan”. Cu acest prilej urez în mod special tuturor celor care și-au sărbătorit onomastica, pe lângă tradiționala urare de ”La Mulți Ani!” și împlinirea în sănătate a gândurilor.
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...